De leukste thema’s voor een kinderfeestje thuis

Het blijft een uitdaging om elk jaar weer een leuk kinderfeestje te organiseren. Al vele feestjes organiseerde ik voor mijn dochtertjes van inmiddels 12 en 9. Allemaal thuisfeestjes, want de leukste kinderfeestjes vier je thuis! Wie weet zit er wel een leuk idee voor het kinderfeestje van jou kind tussen!

Professorfeestje

Professorfeestje

Mijn kids waren (en zijn nog steeds) gek op proefjes doen. Een hele middag proefjes doen met haar vriendinnetjes, dat was dan ook wat mijn oudste wilde toen ze 7 werd.  Een professorfeestje dus! Na vele proefjes testen, kozen we de leukste uit. Ook toverden we de keuken om in een laboratorium en regelde manlief labjassen en haarnetjes.

Geef alle kids meteen na de taart en cadeautjes een eigen labjas en haarnetje. Dan zijn ze meteen in de proefjesfeest sfeer! Als eerste deden de kids  makkelijke proefjes, zoals de armenproef waarbij je je armen laat ‘zweven’. De proefjes werden steeds moeilijker, zoals klei maken van maïzena (geeft een lekker zooitje) en kleuren in melk. De professorfeestje sloten we af met de cola fontein!

Zeemeerminfeestje

Zeemeerminfeestje

Dit zeemeerminnenfeestje was het eerste feestje wat ik organiseerde. Voor dat kinderfeestje gingen manlief en ik helemaal los. We toverden de schutting om tot onderwaterwereld, maakten zeemeerminstaarten en bakten muffins met marsepein in zeesterfiguurtjes. Op dat feestje werd mij duidelijk hoe ik het op volgende feestjes aan moest pakken!

De meeste kleine meisjes houden erg van knutselen, dus zeemeerminnenstaarten maken mag echt niet ontbreken op dit feestje. Net als ademen onderwater als een zeemeermin oftewel bellenblazen. Ik gaf de kids hier opdrachten bij, zoals ‘zet de jarige helemaal in de bellen’.  Ook hebben ze allemaal naar parels gezocht. Die lagen verstopt in schelpen in en om ons huis. Een groot succes dit feestje.

Zeemeerminfeestje
Elfenfeestje

Elfenfeestje

Voor mijn jongste was haar eerste kinderfeestje in elfensfeer. Om meteen goed in de sfeer te komen, beginnen we met een elfenquiz. Wat weten de meisjes al allemaal over elfjes? Een quiz is leuk bij elk thema. Vooral al je er een soort ren je rot van maakt. Dus dat de kids naar het goede antwoord moeten rennen.

De twee aller-leukste activiteiten vond mijn dochtertje elfenstof maken en vliegles. Elfenstof moeten elfjes wel hebben, anders kunnen ze niet toveren en vliegen. Superleuk effect voor op de groepsfoto als alle kids een beetje elfenstof (met glitters natuurlijk) in de lucht gooien!

Ook had ik nog een vliegles bedacht. Die vliegles was echt onverwachts een groot succes. De 5 minuten die ik had ingepland werden 20 minuten! “Mogen we nog een keer snel?”, “mag nu ik voorop vliegen?”. Tja, ik heb nog heel wat rondjes met de elfjes gevlogen!

Unicornfeestje

Unicornfeestje

Eenhoorns, daar zijn alle meisjes gek op! Een mierzoet feestje waar we eenhoornmaskers en regenboogzand knutselden, eenhoornstaarten aten en grappige dansjes deden. Dus lekker creatief en actief aan de slag.

Ook gingen de meiden naar buiten om te speuren naar “unicornpoep” (vrolijk gekleurde gepofte rijst). Onderweg waren er ook verschillende opdrachten in het eenhoorn thema. Met hun maskers op voelden ze zich op het kinderfeestje echt een magische eenhoorn!

Japans Sushifeestje

Japans Sushifeestje

Is de jarige gek op sushi? Geef dan een Japans sushifeestje! Ook op dit feestje werd weer geknutseld: de jongens maakten hoofdbanden van Ninja’s, die ze meteen omdeden om ninja kicks mee te oefenen. De meiden maakten gelukspoppetjes. Die brachten meteen geluk bij de Emoji quiz en de speurtocht met verschillende foto opdrachten.

Met echte sushi maakten we niet alle feestvierders blij, daarom maakten we snoepsushi. Met marshmallows, dropveters, Engelse drop en zure matten bedachten alle kids verschillende sushi. Het liefst wilden ze die meteen opeten. Maar, dat mocht alleen met de eetstokjes. Dus daar was eerst een lesje “hoe eet ik met stokjes” voor nodig. En het lukte, iedereen had zijn sushi op!

Van Kaat

Wil jij ook zo’n thuisfeestje, maar heb je geen tijd of inspiratie om zo’n kinderfeestje thuis te organiseren? Kijk dan eens op mijn website www.vankaat.nl. Daar kan je voor deze feestjes namelijk complete feestpakketten bestellen. Zo regel jij lekker makkelijk een superleuk kinderfeestje. Hoef jij alleen nog maar de taart en het eten te kopen. Handig toch! 

Liefs,
Jessica


Ik ben Jessica Lauret, 41 jaar en woon samen met manlief en mijn twee dochtertjes Julie (12) en Evie (10) in Tilburg. Ik hou van strand, Zeeuwse bolussen (tja, ik ben een Zeeuws meisje), zure matten, fotograferen, lezen, bakken en koken. En vooral van leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden. Stilzitten kan ik echt niet, wat goed uitkomt met twee creatieve, sportieve en ondernemende dochtertjes. Met hun vriendinnen zijn mijn kids ook meteen mijn eigen testteam van nieuwe kinderfeestjes. Ik ben namelijk eigenaar van de webshop 
www.vankaat.nl waar ik complete feestpakketten voor de leukste kinderfeestjes verkoop. Superleuk om zowel de jarige als de ouders blij te maken met een thuisfeestje. Elke dag is het dus feest voor mij! 
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";