Detox-kuur van Sapje

Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan!
Dat was mijn eerste ingeving toen ik over Sapje hoorde. Een Detox-kuur waarbij je 3 dagen lang alleen maar groentesappen mag drinken. Ik vond het wel een uitdaging. En ik was reuze benieuwd wat deze Detox met mijn lichaam zou doen. Sapje perst biologisch sap op ambachtelijke wijze met de slowjuicer. De sapjes bestaan voor minimaal 85% uit rauwe groenten. Verder een beetje fruit, specerijen, kruiden & zeewier voor extra smaak en extra voedingsstoffen. En daarnaast is het ook nog afkomstig van lokale leveranciers. Het voelde aan alle kanten enorm goed om juist deze kuur te mogen testen.

Bikini-Body
Nog enkele weken en dan vertrek ik naar Ibiza voor een zonovergoten vakantie met vriendinnen. De bikini-body is ver te zoeken bij deze mom. Summer body’s are made in winter en dat heb ik me niet tijdig gerealiseerd. Nee de zwoele zomer hangt al even in de lucht. Tijd voor rokjes en jurkjes. En dus leek dit moment mij perfect om de Detox te starten. Niet met de hoop om nog even kilo’s af te vallen, maar wel om mijn lichaam weer even een gezonde, frisse restart te geven. Weg de ongezonde gewoontes. En eens kijken hoe mijn lichaam zou reageren op zoveel gezonde sappen. Ik was reuze benieuwd!

Fresh
Alles werd keurig netjes en super vers afgeleverd. Met een duidelijke gebruiksaanwijzing. Alle glazen flesjes gingen in de vriezer en ik besloot advies in te winnen bij mijn volgers. Wellicht had iemand al eens een Detox gedaan en kon ik me mentaal voorbereiden.
De adviezen waren niet heel positief. Het ging van; doe maar liever een druivensapkuur (winemom), je gaat stinken naar vuilnisbak en je gaat dood van de honger….. Nou dat waren niet echt opstekers.

Ik besloot dat een weekend voor mij het beste moment was. Ook hier hadden de schoolpleinmoeders om mij heen hun vraagtekens bij. Maar in het weekend doe ik het rustig aan en dat leek me beter dan op werkdagen. Bovendien had ik bedacht dat het vooral een mentale kwestie is. En als Rachèl iets voorneemt…dan gaat ze er voor! Dus was ik vrijdag helemaal klaar voor dag 1!

Dag 1
Van start met deze Sapjeskuur.
Gelukkig het eerste sapje smaakte goed! Lekker fris en heel goed te doen. Ook de daarop volgende sapjes vond ik lekker. Oké de bietensap was mijn minst favoriete, maar ik hou gewoon niet van rode biet! De overige sapjes smaakten naar komkommer, ……. lekker fris en prima te doen. In de loop van de middag kreeg ik wel wat hoofdpijn. Vast cafeïne gebrek. Dat stond ook al omschreven, dus had er rekening mee gehouden. Geen enorme honger gehad. Echt prima vol te houden! In de avond een tomatensoepje. So far so good.

Dag 2
Deze dag werd ik wakker met hoofdpijn en wat pijn in mijn onderrug. Ook hier was ik op voorbereid. En gelukkig trok dat gedurende de dag weer weg. Ik denk altijd dat ik NIET zonder koffie kan, maar ook dit blijkt gewoon tussen mijn oren te zitten. Ik ging prima op die sappen. Eigenlijk was er deze kuur, maar 1 ding lastig…. Mijn gezin…. Zij sappen natuurlijk niet mee en eten gewoon door. En dat is uiteraard helemaal prima. Maar waarom ze juist nu wentelteefjes gingen bakken en Magnum Almond gingen eten in mijn bijzijn…. Pure kwelling! Maar ik hield vol. Oké; eerlijk; 1 likje aan de Magnum gedaan 🙂
En ook deze dag viel mij in alle opzichten 100% mee. Gewoon geen honger gevoel. Ja om 17.30 uur begon mijn maag wel te knorren, maar dan mocht ik om 18.00 uur een lekker warm soepje. Aan het einde van deze dag rook ik de overwinning. Al 1,5 kilo afgevallen. Ik ging dit gewoon met glans behalen.

Dag 3
Werd ik wakker met dorst, maar geen hoofdpijn meer en ook geen rugpijn. En dan gaat het lekker. De laatste dag. De laatste sapjes afstrepen. De dag vloog voorbij en weer; probleemloos! Alles wat in mijn hoofd zat bleek niet waar te zijn. Ik rook gewoon nog enorm lekker, hahaha. Ik was bang voor een rommelende buik en dat ik 3 dagen op het toilet zou zitten. Nou niets van dit alles. Wel heel veel plassen, omdat je zo veel vocht drinkt.
En na de laatste soep en de ontspanningsthee in de avond was ik knetter trots op mezelf en op deze prestatie!
Wauw. I did it!!!

Eindresultaat
Na 3 dagen Detox met Sapje was ik 2,5 kilo afgevallen. Dat was mooi mee genomen en ik weet dat het er straks snel weer aankomt, maar toch een lekker idee. Maar daarnaast voelde ik me echt top fit! Stralend. Je leest dat je van de antioxidanten in Sapje een energie boost krijgt en dat ervaarde ik echt zo. Ik voelde me heel goed. Normaal gesproken heb ik echt last van suikerdips. Het gevoel dat ik iets MOET eten. Met snaaien tot gevolg en dat had ik nu 3 dagen totaal niet. Ook zag ik een andere glow op mijn huid. Ik voelde me van binnen en van buiten stralend.

Ik wilde met de Detox bereiken dat ik weer even bewust zou worden van mijn voedingsgewoonten. Even weer pas op de plaats. Weer een gezondere lifestyle aanmeten en dat is me gelukt! En ik had nooit gedacht dat het zo gemakkelijk zou gaan. Mooie bijkomstigheid; je krijgt met de 3 dagen Detox, 3 kilo groenten per dag binnen. 9 kilo groenten in 3 dagen! Dat krijg je normaal natuurlijk nooit voor elkaar.

Conclusie; sappen maar
Al met al is deze uitdaging voor mij meer dan geslaagd. Heel blij dat ik hem mocht proberen en ik weet zeker dat ik hem in de toekomst nog een keer ga doen. Eigenlijk is dit ook een waanzinnig goede vorm van Self-Care. Je geeft je lichaam 3 dagenlang het allerbeste cadeau.
Overweeg je ook een Detox? Heb je nog vragen n.a.v. mijn blog, stuur me dan zeker een berichtje. Ik vertel je graag over mijn positieve ervaringen. Met deze link mag ik mijn volgers korting geven op een Detox-kuur van Sapje.
Mijn tip: knop omzetten en gewoon doen. Als ik het kan, kun jij het zeker!
Liefs,

Rachèl
(Dit blog is een samenwerking tussen Sapje.nl en Prachtige Mama’s)

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below