#doeslief

Vandaag start Sire met een nieuwe campagne #doeslief.
We leven in 2019 en blijkbaar is het anno nu nodig om ons bewust te maken van het feit dat we wel iets aardiger tegen elkaar mogen doen.

De verharding van de maatschappij is voelbaar. Vaak is het ieder voor zich en deze gedrags-veranderingen baren mij ook zorgen. Zorgen om mijn kinderen die opgroeien in deze verharde wereld en de vraag of zij hier wel tegenop gewassen zijn. Hoe kun je ze voorbereiden op de “horken” in de buitenwereld.

Misschien leef ik in een roze bubbel en wellicht steek ik mijn kop gedeeltelijk in het zand. Toch geloof ik nog steeds dat het merendeel van de mensen wel leuk en aardig is. De kunst is om te leren omgaan met de eikels die nooit enige fatsoensnormen hebben meegekregen. Verder moet je natuurlijk een beetje geluk hebben. Geluk dat je behalve een grote mond, niet ook een slag krijgt van zo iemand.
Het idee dat mijn kinderen zich over een aantal jaren ook gaan mengen in het uitgaanscircuit en alle narigheid die daar te vinden is, bezorgt mij nu al slapeloze nachten……

Terug naar #doeslief
Wat je geeft, krijg je terug. Zo ben ik opgevoed. En nog steeds wil ik daarin geloven. Dus zeg ik goedemorgen als ik plaats neem in een overvolle wachtkamer. Sta ik niet bellend aan een kassa, maar sta de cassiere netjes te woord. Wens ik ook onbekenden een prettige dag. Glimlach naar passerende voorbijgangers en doe mijn best om lief te zijn. Ik probeer het goede voorbeeld te geven en hoop dat mijn kinderen mijn gedrag kopiëren.

Ik lees ook overal dat sociale media verandert in een vreselijk asociaal platform. Waar Jan en alleman hun ongezouten mening deelt. En waar de zure en beledigende opmerkingen aan de orde van de dag zijn. Wat ben ik blij dat ik daar op Prachtige Mama’s he-le-maal niets van merk! Dat dit gewoon een gezellige groep is. Een plek waar je zeker je mening kunt delen, maar waar we respectvol met elkaar omgaan. Daar ben ik super trots op. En daaruit blijkt maar weer dat ik de allerleukste volgers van heel Nederland heb!

Je kunt niet de hele wereld veranderen, maar wel je eigen leef wereld. En je kunt wat jij belangrijk vindt doorgeven aan je kinderen. Laten we dat doen en hopen dat zij over 15 jaar moeten lachen om de #doeslief. Dat het over 15 jaar gewoon nog steeds een prachtige wereld is en dat #doeslief de normaalste zaak van de wereld is! En dat onze jong volwassenen echt geen # nodig hebben om te beseffen dat ze gewoon een beetje lief moeten zijn voor hun medemens.

#doeslief #datistochnormaal #houjeigenwereldzomooimogelijk

Liefs,
RachèlHi ik ben Rachèl, getrouwd, mama van 2 lieverds. Druk, gezellig, ambitieus, extreem ongeduldig en zeer eigenwijs. Trotse eigenaar van dit fantastische platform! Let’s connect mama’s. xxx

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";