Een ‘buy nothing new year’ inlassen ? Mama Saskia doet ‘t!

Een jaar niets nieuws kopen en over haar ervaringen een blog bijhouden: thegreenlist.nl.
Saskia is deze challenge aangegaan en haar zoontje van vier doet ook gezellig mee. ‘Vooral uit liefde voor tweedehands, soms door zorgen over het klimaat’. Ze deelt speciaal voor Prachtige Mama’s haar lifehacks voor het vinden van de beste (kinder)kleding en spullen. Super handig voor iedereen die duurzamer wil consumeren of gewoon lekker geld wil besparen.

1. De kringloopwinkel voor geweldige kleding

“Je moet er zeker even goed de tijd voor nemen, maar de mooiste (kinder)kleding voor een prikkie vind ik in de kringloopwinkel. Eind vorig jaar ben ik alle kringloopwinkels in de regio afgegaan en zo heb ik mijn favoriete winkels ontdekt. Want de ene kringloopwinkel is zeker de andere niet. Mensen vragen vaak: ‘hoe vind je nou kleding daar tussen al die rekken en stapels?’ Ik heb daar dus een hele strategie voor . Zo ga ik altijd alleen, zo vroeg mogelijk op de dag, neem ik altijd een enorme tas mee zodat ik ten alle tijden mijn handen vrij heb. Ik pas niets in de winkel, want ik besteed mijn tijd maximaal aan het doorjakkeren van die rekken. Wat ik niet pas, geef ik weg aan vriendinnen of aan een goed doel. In een kringloopwinkel gelden ook andere regels: zo kijk ik niet naar maten, maar veel meer naar stoffen en het model. Hierdoor heb ik laatst een waanzinnige legergroene zomerjas gescoord voor 3 euro. Maat large. Dat het iets oversized is, staat juist leuk.” Bekijk meer kringlooptips van Saskia voor het kopen van kleding.

Kringloop Outfit

2. Exclusieve(re) spullen: begin je zoektocht voortaan op Marktplaats

‘Ik ben fan van kinderkleding van het merk Mini Rodini en Bobo Choses. Dit soort hele specifieke dingen vind ik allemaal op Marktplaats. Ik zet dan een alert aan en zo ben ik er als de kippen bij. Ook voor een nieuw paar witte All Stars of een oer-Hollandse wollen deken begint mijn zoektocht niet meer in een ‘nieuwe’ webshop, maar altijd op Marktplaats.’ Bekijk de blogpost over Marktplaats musthaves volgens Saskia.

Mini Rodini outfit Marktplaats

3. Speelgoed uit de buurt via Facebook

‘Geheid dat jouw dorp, stad of regio een Facebook Groep heeft waar dingen worden verkocht. Ik vind dit een super leuke manier om tweedehands spullen te kopen en verkopen. LEGO, een kinderfietsje, leuke Haba-spellen vind ik allemaal via deze buurtgroep. Stap ik ’s avonds even op de fiets om geweldige spullen op te halen voor een paar piek. Leer ik meteen mijn dorp beter kennen. Bijkomend voordeel: vaak zachte prijsjes omdat mensen het leuk vinden om te verkopen aan buurtgenoten.’

Lego Marktplaats

4. Al bekend met ruilen, lenen of huren?

Gaat er iets stuk in huis. Bedenk vaker: moet ik het echt bezitten? Want je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt dingen ook leasen tegenwoording. Van bedden tot koelkasten en van vervoersmiddelen tot wasmachines en kleding. Vaak heb je dan ook nog het gemak van een serviceabonnement. Gaat het stuk, dan zit de reparatie gewoon inbegrepen. Bekijk de blogpost over ‘grote kans dat je onbewust al best wel lekker kringloop-minded bezig bent’.

Meer weten?
Saskia Sampimon-Versneij (36) heeft zichzelf ten doel gesteld om een jaar niets nieuws te kopen. Haar ervaringen, strubbelingen en tips deelt ze op haar blog thegreenlist.nl. Met praktische verhalen wil ze een beweging op gang brengen. En dat lukt haar al aardig met de nodige PR en een groeiende community op Instagram die ook altijd wel raad weet met haar uitdagingen.

Bekijk meer: Blog: thegreenlist.nl Instagram: @thegreenlist.nl

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below