Een traktatie van Rice Krispie

Rice Krispies
Marshmallows
Boter
Chocolade
Traktatie
Snack
Recept
Zoet
Dessert
Homemade

Rice Krispie Treat, zo noemen ze deze populaire traktatie in Amerika. Mijn jongste en haar vriendinnen vinden deze traktatie superlekker, dus maakten we hem ook al een paar keer als snack. Ondanks dat het hoofdingrediënt ontbijtgranen is, is deze traktatie toch echt niet gezond te noemen. De andere ingrediënten zijn namelijk veel marshmallows en chocolade. Maar, wel lekker dus en ook makkelijk te maken! 

Wat heb je nodig?

  • normale Rice Krispies
  • marshmallows
  • 80 gram boter
  • 2 repen chocolade
  • taartdecoratie / discodip / smarties

Stap 1: lijm maken

Het is de bedoeling dat de Rice Krispies aan elkaar gaan plakken. Daarom heb je dus ‘lijm’ nodig. Die lijm maak je van boter en marshmallows. Smelt de boter in een pannetje. Is de boter goed gesmolten? Dan kan je de helft van de zak marshmallows erbij doen (het smeltproces gaat iets sneller als je de marshmallows in stukjes geknipt erbij doet). Roer de marshmallows door de boter tot ze helemaal gesmolten zijn. Het resultaat is een vloeibare lijm.

Stap 2: krispies plakken

Doe de hele zak Rice Krispies in een grote kom. Giet daar overheen je net gemaakte marshmallow lijm. Spatel de lijm goed door de krispies heen, zodat alle krispies een lijmlaagje krijgen. Goed gemengd? Dan kan je, als je wilt, discodip, smarties of andere taartdecoratie met de krispies mengen. Staat vrolijk!

Rice Krispies
Marshmallows
Boter
Chocolade
Traktatie
Snack
Recept
Zoet
Dessert
Homemade

Stap 3: pletten

Bekleed een vierkant (ongeveer 25 x 25cm) of rechthoekige ovenschaal (ongeveer 20 x 30cm) met bakpapier. Vul de ovenschaal met het Krispies mengsel. De bedoeling is dat het straks één grote, stevige plak van ongeveer 3 tot 4 centimeter dik wordt. Dus druk de Krispies goed aan. Wij gebruiken een kleine snijplank om de Krispies goed te pletten, op elkaar te persen. Dit werkt echt goed om het mooi glad te krijgen. Daarna is het wachten, want de Krispies zijn na twee uur koelen in de koelkast een harde plak geworden.

Stap 4: smelten

Als de Krispies klaar zijn, dus na iets meer dan twee uur in de koelkast te hebben gestaan, kan je verder met de traktatie. Snij de plak met een groot, glad mes in gelijke vierkantjes. Met een vierkante ovenschaal heb je dan ongeveer 20 stukjes.

Smelt twee chocolade repen au bain-marie of in een chocosmelter tot een vloeibare saus. Dip de vierkantjes met de bovenkant in de gesmolten choco. Strooi er meteen nog wat versiering zoals discodip overheen. Dat blijft dan namelijk meteen plakken als de chocolade hard wordt. En klaar ben je!

Rice Krispies
Marshmallows
Boter
Chocolade
Traktatie
Snack
Recept
Zoet
Dessert
Homemade

Variaties

  • Doe de gesmolten choco in een spuitzak. Dan kan je streepjes op de bovenkant van het Krispe Rice blok maken.
  • Probeer ook de bruine chocolade variant van Krispie Rice: Coco pops.
  • Maak in plaats van een dikke plak Krispies bolletjes en zet die op een ijshoorntje. Dan heb je een nep ijsjes traktatie.
  • Steek uit de plak Krispies met stevige (metalen) uitstekers vormpjes. Steek een ijslolly stokje in de traktatie en je hebt een lolly.
  • Gebruik in plaats van Krispies popcorn, daar werkt het ook mee. 

Met wie ga jij deze traktatie maken?
Alvast heel veel plezier.

Liefs,
Jessica

(Kijk voor meer leuke (bak)-tips en de allerleukste kinderfeestjes voor thuis op mijn website: van Kaat).

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below