Goede bedden voor een goede nachtrust!

Lekker slapen…is er iets fijner dan dat?
Slapen staat toch zeker wel in mijn top 3 van de heerlijkheden van dit leven. Een zeer noodzakelijke heerlijkheid ook. Laten we wel wezen. Een goede nacht slaap is toch wel je basis. Slaap je belabberd, dan heb je daar de volgende dag toch last van. En ik als 40+ er heb dagen last van een slechte nacht. Ik prijs me dan ook gelukkig dat ik bijna altijd heel goed slaap! Daardoor heb ik de energie om alles te doen wat ik wil doen. Het heerlijke slapen is alleen altijd veel te kort….Op tijd naar bed dus, want ik MOET die 8 uur slaap. En goede bedden zijn natuurlijk essentieel voor een goede nachtrust.

Winterslaap
Als je toch ook nagaat hoeveel uren slaap je inlevert op het moment dat je een prachtige mama wordt. Dat is haast niet te bevatten. Het is maar goed dat er nergens een overzicht te vinden is van de uren slaaptekort die je in de loop der jaren opbouwt, maar ik weet zeker dat je er zomaar een goede winterslaap mee zou kunnen vullen.
Stel je toch eens even voor.
Heerlijk oogjes dicht. Even snoezen en 4 maanden later wakker worden. Ik denk dat het best zou lukken!

#kapotmoe
Als volleerd prachtige mama met kinderen die inmiddels 9 en 11 zijn, ben ik gewoon chronisch moe. En ik heb dat maar geaccepteerd. Zo moe, dat ik niet eens meer merk hoe moe ik ben. Het is mijn nieuwe gewoonte geworden. En ik post er regelmatig over. #kapotmoe. Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die moe is, want jullie prachtige mama’s herkennen dat massaal.

Hobby
Vroeger (en nu eigenlijk ook nog) was slapen mijn grote hobby. En ik had (heb) het ook echt nodig om optimaal te kunnen functioneren. Jammer voor mij, want mijn voltallige huishouden heeft lak aan mijn behoefte aan slaap.
Zij hebben geen idee waar ik het over heb. Mijn twee bloedverwanten hebben nog nooit langer dan tot 8.00 uur geslapen…Nog nooit. Sterker nog de jongste was 2,5 jaar lang om klokslag 06.10 uur wakker. Elke dag. Ook in het weekend.
NIET-TE-DOEN


Snoezen
En dat terwijl ze beiden toch heerlijke bedden op hun kamer hebben.
Ook manlief vindt mijn slaapbehoefte nogal overtrokken. Die functioneert al jaren prima op 6 uur slaap. Die heeft ook een “ingebouwde klok” waardoor hij ook in het weekend om 05.15 standaard wakker wordt. Juist, midden in de nacht. Het is dat mijn lieverdjes mij in het weekend uit mijn bed rammelen, maar anders denk ik dat ik maandag ochtend pas wakker zou worden. Geen ingebouwde klok bij mij aanwezig. Goede bedden en goede nachtrust zijn voor mij super belangrijk.

Heel blij ben ik dat de oudste nu in de pre-puber-fase zit. Zij verandert momenteel enorm en warempel na 11 jaar heeft ook zij ontdekt hoe lekker het toch is om zo nu en dan iets langer te slapen. Die luikjes lekker dicht te houden en gewoon nog even omdraaien in het weekend. Zo fijn. Dan kunnen de mannen lekker vroeg de dag beginnen en snoezen wij nog even door.

Schaapjes
Niet kunnen slapen. Dat is een probleem waar ik gelukkig nooit last van heb. Mijn man is hier ontzettend jaloers op. Ik ga naar bed. Draai op mijn rechter zijde en val binnen 1 à 2 minuten in een onafgebroken slaap. Zo fijn. Zelden dat ik een keer in de nacht wakker word. En op jaarbasis komt het misschien 2 keer voor dat ik niet direct in slaap val. Dan weet ik echt niet wat me overkomt. Draaien, draaien, schaapjes tellen, plannen bedenken, nieuwe strategieën voor Prachtige Mama’s bedenken, boodschappen lijstjes maken in mijn hoofd…je zou dat toch elke avond hebben….. Ik zou knettergek worden en wellicht nog vermoeider. En naast dat ik super snel in slaap, slaap ik ook nog eens heel diep. Ik denk dat je mij in de nacht zo zou kunnen verplaatsen en dat ik dan nog niet wakker word!

Ik moet ook zeggen dat ik wel een heerlijk bed heb om in te slapen, maar ook op vakantie, tijdens een weekendje logeren. Het maakt voor mij niet uit. Of er nu een kingsize bed staat, een twijfelaar of 2 losse bedden. Zodra ik het matras raak ben ik vertrokken. Wel moet ik overal op “mijn” kant liggen…. Hebben jullie dat ook?

En veranderd het slaapgedrag bij jullie ook zo in de loop der jaren? Hadden wij de eerste jaren nog voldoende aan een eenpersoons matrasje. Daarna wilden we meer ruimte en was een bed 180 x200 natuurlijk wel lekker.
En momenteel hebben we een heerlijk groot bed van 200 x 220.
Dat vind ik heerlijk in de weekenden. Lekker ontbijt op bed. Met de kids samen in het grote bed en daarna nog lekker even tv kijken en lekker lui de dag starten. Zelf hebben ze uiteraard ook goede bedden voor hun eigen nachtrust.


goede bedden voor een heerlijke nachtrust

Knus
Vroeger vond ik het ook zo lekker. Toen de kinderen nog van die hummels waren. Douchen. De pyjamaatjes aan en dan lekker in het grote bed met papa en mama nog een boekje voorlezen. Die fase is hier helaas voorbij, maar samen tv kijken in het grote bed vinden ze gelukkig nog reuze gezellig.

Kortom je bedje. Heerlijke plek. En nu ik er zo over aan het schrijven ben… Ik denk dat ik vanavond eens extra vroeg erin kruip. Heerlijk een beetje bijslapen! Dus slaap mama. Slaap wanneer het kan. Je hebt het nodig. Welterusten…..

Liefs,
Rachèl

(Dit blog is een samenwerking tussen Prachtige Mama’s en Slaapkamerweb.nl )

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below