First-Dates

Ken jij het programma First-Dates al? Ik ben er werkelijk DOL op!
Eerst keek ik de Britse versie, maar nu ook naar de Nederlandse versie. Mijn man en ik kijken het vaak samen, maar mijn jochie van 7 vindt het ook leuk. Hij mag soms een stukje meekijken. Grappig om te zien hoe hij op lichaamshouding let en op basis daarvan al conclusies weet te trekken. Wel zei hij laatst dat hij echt nooooooit zijn geld uit gaat geven aan een date! Meiden, dan weten jullie dat alvast. Dat wordt vast de rekening splitten, hahaha.


Voor wie het programma niet kent volgt hierbij een beknopte omschrijving:

First-Dates is een van oorsprong Brits realitytelevisieprogramma, maar is inmiddels in 18 andere landen ook te zien. Waaronder Nederland.
Bij First-dates volgen ze een aantal stellen, die…op First-date gaan. Ha! En jij mag meekijken met die eerste date. De stellen zien elkaar voor het eerst in een restaurant en gaan daar samen dineren.

En het is zo’n heerlijke tv. Ik hou er van.
Je ziet de man, daarna de vrouw (of man/man en vrouw/vrouw). Je krijgt een eerste indruk. Wat is het voor persoon?
Persoon 1 neemt plaats aan de bar en wacht op zijn/haar date.

Dan gaat de deur open en komt persoon 2 binnen. En dan….kun je gaan voorspellen! Passen ze bij elkaar? Is dit een match? Gaat het een leuk etentje worden, of is het heel ongemakkelijk…..

En waar bij het ene stel de uren voorbij vliegen. Er geen minuut een stilte valt. Het direct super gezellig is.
Is er soms ook een hele slechte match. Waarbij het schuurt…ongemakkelijk is….Er gezocht wordt naar gespreksstof…te lange stiltes. Pijnlijk!

Als kijker volg je dus de gehele date. Terwijl het stel aan tafel elkaar ontdekt en daarnaast geniet van een lekker etentje. Mag jij deze eerste ontmoeting van een afstandje volgen.

Na het etentje volgt de rekening…ook een mooi ( vaak ongemakkelijk) moment. Waarbij je ziet dat de nieuwe generatie het geen enkel probleem vindt om de rekening te splitten. Is dat bij de oudere generatie toch nog wel not done. Daar verwacht de vrouw toch vaak dat de man de rekening voor zijn rekening neemt 🙂
En dus kon menig man, ondanks het gezellige etentje, toch alleen huiswaarts keren…..

Na de rekening wordt aan het stel DE VRAAG gesteld; ” Willen jullie elkaar nog een keer zien”?!

En dit is het allerleukste moment van het programma. Wij voorspellen op de bank vaak de uitkomst, maar wat zitten we er soms gigantisch naast! Waar sommige stellen zo leuk zijn samen, blijkt er toch geen vonk over te zijn gegaan. En waarbij je denkt; dit wordt niks, kunnen ze er samen toch volledig voor gaan. Mooie tv!


Niets mooier en niets zo onvoorspelbaar als de liefde.
Kijken jullie ook? Heel benieuwd wie er nog meer gek is op dit programma.

Liefs,
Rachèl

Hi, ik ben Rachèl . Getrouwd en mama van 2 lieverds. Verder ben ik druk, extreem ongeduldig, eigenwijs & enorm ambitieus. Tevens heb ik een fanatieke oorbellen verslaving. Ook ben ik de trotse oprichter & eigenaar van dit fantastische platform. Let’s connect mama’s -X- 
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below