Fitmom

Daar gaan ze dan;  die ‘oermoeders’ die ‘back in shape’ willen komen. Die geheel vrijwillig geld betalen om in een vrij toegankelijk bos te gaan rennen, met boomstammen gaan sjouwen en met de neus in de klamme bladeren snuiven.

 

BaymaxAlles om een fitmom te blijven of worden. Ja, na een (of meerdere) zwangerschap(pen) is dat lijf niet meer zoals het was. Maandenlang heeft dat lichaam hormonen rondgepompt. Bij de een leverde dat een Baymax versie van zichzelf op en bij de ander heb je een vergrootglas nodig om te zien waar die kleine uk zich verstopt heeft. Ja, dames: life is a bitch.

Kilo’s Ik was tijdens de eerste twee zwangerschappen de Baymax versie van mezelf (ik was voor de zwangerschap al te zwaar) en bij de derde was het een redelijk normaal beeld; duidelijk zichtbaar zwanger, maar geen opgeblazen versie van mezelf. Maar ja, met het uitpersen van dat prachtige wezentje en die glibberige nageboorte verdwijnen op de een of andere manier niet alle kilo’s. Voor de meeste vrouwen geldt dat er altijd wel een paar blijven plakken….En die slapeloze nachten, gierende hormonen en het feit dat je weer filet american mag eten, helpen niet echt mee.

Evi, Sonja en FajahGelukkig hebben we daar de fitmama’s voor. Die maken filmpjes, schrijven boeken, bedenken diëten en tal van sportoefeningen. Evi gaat met je mee hardlopen, Sonja helpt je met je weekmenu’s en Fajah geeft je een killerbody.  En dan zijn er nog de strong sister runs, obstacle runs en natuurlijk het bootcampen!  Lekker met vrouwen onder elkaar de drek in, in touwen klimmen, met spullen sjouwen; eigenlijk is het gewoon net als thuis alleen dan zonder je kinderen als hulpmiddelen.

Tik tak, tik takIk denk dan altijd; waar halen die vrouwen toch de tijd vandaan?? Kijk, met 40 lentes op de teller en een kantoorbaan, is het wel verstandig om op mijn lijf/gezondheid te letten. Anders krijg ik alsnog een killerbody (lees, lichaam dat me doodt). Tijd is echter mijn grootste vijand. Wannéér ga ik dan sporten? Kinderen, werk, huishouden, vrijwilligerswerk, bloggen, sociaal leven, slapen…. Het slokt mijn tijd grotendeels op. En met een partner die met vlagen behoorlijk uithuizig kan zijn in de avonduren (overdag is hij een gewone zaken man, maar ’s nachts ;–) ), is het gewoon lastig om een goed moment en activiteit te kiezen. Dus besloot ik enkele jaren geleden om een crosstrainer aan te schaffen. Kon ik gewoon op ieder moment, in mijn eigen huis gaan sporten bewegen.

GO GO GODus…..dat deed ik best fanatiek een aantal maanden. Op de een of andere manier werd het steeds minder en stelde ik weer andere prioriteiten (vooral gezin/werk). Dat moet anders, bedacht ik onlangs. Ik poetste het stof van de crosstrainer en ging aan de slag. Ik perste mijn rolladelichaam in een sportoutfit, zette een Spotify speellijst aan en GO GO GO! En weet je; dat voelde goehoeeeed! Of ik die vijf extra kilo’s ermee afkrijg? Geen idee. Eigenlijk boeit me dat ook niet. Het voelt goed om meer te bewegen, om mijn hoofd leeg te maken en om naar goede muziek te luisteren. Die boslucht denk ik er wel bij 🙂 . Groet,Gaby

Gaby

Ik ben Gaby Drees (1978), moeder van drie geweldige meiden (2006 – 2008 – 2011), vriendin van de leukste kerel en communicatiedeskundige. Geboren en getogen in Oldenzaal (Overijssel), gestudeerd in Groningen en nu woonachtig in een bruisend dorp in Twente. Ik ben eigenwijs, hou van vernieuwing/verandering, maak niet alles af waar ik aan begin en deel graag mijn belevenissen via blogs. Je kunt mij ook volgen op mijn eigen site: klik hier

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";