Groepsa(aaaarghh)pps

*zet stem van Gargamel op* “Ik HAAT groepsapps!”
Als communicatiedeskundige houd ik van communiceren. Absoluut. Maar, je kunt communicatie ook overdrijven, inefficiënt toepassen en mensen ermee tot waanzin drijven! En, dat gebeurt in menig groepsapp. De ‘meldingen dempen’ functie is dan ook ideaal! Om in het smurfenthema te blijven, omschrijf ik graag een aantal typen appende smurfen.

Klungelsmurf
Alles lijkt mis te gaan bij klungelsmurf. Dit is de persoon die berichten in de verkeerde whatsapp groep stuurt, berichten verstuurt die onvolledig zijn en vragen stelt waarop het antwoord 10 apps daarvoor al is gegeven (tip: je kunt ook zoeken in een groepsapp), die verkeerde emoticons plaatst en die zich vaak niet realiseert dat er niet één maar 20 mensen de berichten ontvangen. Het zijn de mensen die ‘de link werkt niet’ appen, geen idee hebben wat Tikkie is (en hoe het werkt) of wel Tikkie hebben, maar dan in de groepsapp bevestigen dat ze betaald hebben (keer 30 klungelsmurfen)…. *zucht*.

Brilsmurf
Jahaaa…. er is altijd zo’n wijsneus in de groepsapp. Iemand die het beter weet (of lijkt te weten) dan de rest. Die anderen verbetert en wel even meedeelt hoe het écht zit. Het zijn ook de mensen die duidelijk aangeven dat wanneer iemand vraagt “Van wie is deze bidon?” en menige klungel reageert met “Niet van mij” aangeeft dat het de bedoeling is dat je alleen reageert als die f***ing bidon WEL van jou is. En, daar hou ik dan wel weer van! Driewerf hoera voor die brillemans!

Moppersmurf
Dit is de persoon waar je in de mondhoeken gaatjes moet perforeren en daar een touwtje doorhaalt en aan de oren bevestigt, zodat de mondhoeken omhoog krullen. Dat gebeurt anders niet spontaan namelijk. Op alles en iedereen heeft deze mopperkont wel iets aan te merken. Ideeën worden teniet gedaan met opmerkingen zoals: “Is dat niet te duur?” “Dat vind ik niet heel leuk.” “Daar heb ik geen tijd voor.” “Balen dat ze verloren hebben.” “Kunnen ze niet iets eerder/later vertrekken?”

Luilaksmurf
Tsja… die zie en hoor je niet zoveel op de app. Die ligt het merendeel van de tijd te pitten en reageert zelden tot nooit. Heerlijk rustig dus. Verwacht er echter ook geen fanatieke bijdrage van tijdens activiteiten/evenementen… *gaaaap*

Lolsmurf
Altijd de leukste willen zijn. Even dat ‘bomcadeautje’ de groep in gooien (“VERRASSING!!”). In de hoop dat er een paar anderen mee lachen. Maar ja, van een brilsmurf, moppersmurf of luilaksmurf moet je niet al te veel enthousiasme verwachten.

Uitzonderingen
Ik klink nu behoorlijk als Gargamel, maar ik heb geen hekel aan alle groepsapps. Wel aan de groepsapps waar onnodig veel onzin in gespuwd wordt. Zelf koester ik een paar groepsapps: de Bad Moms app (need I say more??), Crazy Friends (ook duidelijk) en de Borrelcluppie app (heeft ook geen toelichting nodig toch?). Apps waar je met lieve mensen informatie deelt en vooral veel mooie dingen (borrels, uitstapjes, feestjes) mee organiseert. Love it!

Break
De vakantie staat voor de deur en ook de zomerstop is ingegaan voor veel sporten. Man, wat een rust geeft dat in de groepsapps. Whatsssssssssssssssssssssttttttttttttttttttttt

Breaking news
Oh, er is/komt een nieuwe functie in Whatsapp die deze blog straks compleet achterhaald en overbodig maakt: een groepsapp waar alleen de beheerder berichten kan plaatsen!!! De rest kan niet naar de hele groep reageren.

Lees er hier meer over.https://www.rtlz.nl/tech/last-van-overactieve-groepsapps-whatsapp-biedt-redding

Groeten,
Gaby

Gaby

Ik ben Gaby Drees (1978), moeder van drie geweldige meiden (2006 – 2008 – 2011), vriendin van de leukste kerel en communicatiedeskundige. Geboren en getogen in Oldenzaal (Overijssel), gestudeerd in Groningen en nu woonachtig in een bruisend dorp in Twente. Ik ben eigenwijs, hou van vernieuwing/verandering, maak niet alles af waar ik aan begin en deel graag mijn belevenissen via blogs.
Je kunt mij ook volgen op mijn eigen site: klik hier 

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below