Hebben we het niet veel te druk mama’s…?

Dat je het als moeder druk hebt, is nogal een understatement. Nog niet zo lang geleden ging ik op zondag avond om 20.00 uur naar bed (20.00 uur!!!!). Ik was gesloopt. Op. Zo verschrikkelijk moe.
Ik kon letterlijk mijn ogen niet meer open houden.

Was de oorzaak bekend?
Jazeker.
De avond ervoor zat ik namelijk zeer gezellig te doen met mijn gezellige vriendinnen in de altijd gezellige, plaatselijke wijnbar. De kachel gloeide, de wijn vloeide rijkelijk, er was enorm veel gespreksstof en van al dat praten krijgt een prachtige mama reuze veel dorst. En al dat praten en drinken en eten is al reuze druk en dus vergeet je helemaal om af en toe te spieken op je mobiel hoe laat het al is. Tot ik hoorde; Rachèl het is al 01.30 uur. Ik wil naar huis! Jemig…01.30 uur? De uren waren om gevlogen.

Nu is 01.30 uur natuurlijk best nog wel een schappelijke tijd. Voor een moeder met 2 kids en ook nog eens 40+, best een leuk tijdstip om zo nu en dan thuis te komen. Er zijn tijden geweest dat ik om 07.00 uur in de ochtend vanuit het uitgaansleven in Maastricht naar huis reed, maar ik geef toe dat ik dat nu niet meer zou overleven….

Terug naar 2019. Zaterdag nacht. Niets aan de hand. Totdat mijn kleine garnaal zondag ochtend om klokslag 06.00 uur door het huis schreeuwde dat hij met zijn nieuwe lego wilde spelen!!! En dat was de genadeklap.

Om 07.00 uur stond ik gefrustreerd en doodmoe op. Ik sleepte mezelf door de lange dag en ook nog naar de sportschool. Ik doorstond nog een super gezellige middag visite. Hield het wijs bij een mok koffie. Kookte nog eten voor het gezin, maar daarna was deze moeder tot helemaal niets meer in staat!

Conclusie; we hebben het te druk! En door die drukte zijn we zombies geworden. Zombies die het nog net redden om te werken, koken, boodschappen doen, huis schoon houden en ALLES te regelen voor onze hartenlapjes. Maar voeg daar niet te veel me-time aan toe, want de Prachtige-Zombie-Mama stort in elkaar en heeft 3 weken nodig om weer een beetje Prachtig te worden.

Voorlopig geen wijnbar meer voor mij!

Liefs,
Rachèl


Hi ik ben Rachèl, getrouwd, mama van 2 lieverds. Druk, gezellig, ambitieus, extreem ongeduldig en zeer eigenwijs. Trotse eigenaar van dit fantastische platform! Let’s connect mama’s. xxx

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";