Herfst; tijd voor nieuwe schoenen.

Als er één seizoen symbool staat voor verandering, dan is dat wel de herfst. Afgezien van de plensbuien ben ik stapelgek op dit seizoen. De veranderingen in de natuur. De prachtige kleuren. De dagen die iets kouder worden, maar met de goede jas aan, nog altijd aangenaam zijn. Sneller donker, een dekentje op de bank, de kaarsjes aan. Dagenlang de pepernoten in de winkel ontwijken, om in het weekend toch overstag te gaan. Dat werk. Herfst. Ik hou er van. En het allerbeste excuus om nieuwe schoenen te kopen.

Let it go…
Het seizoen dat je laat nadenken over loslaten. Zoals de bomen hun gekleurde blaadjes langzaam aan kwijtraken, laten wij mensen in de herfst onze ballast ook los. Het grote loslaten is gestart zodat je de winter weer fris en fruitig tegemoet kunt treden.

Opruimen
En wat is nu lekkerder om los te laten dan je oude garderobe….Ik weet niet hoe jullie mama’s dit ervaren, maar ik heb een kast vol en toch vaak niets om aan te trekken! Tijd voor een grote schoonmaak. Opruimen die handel. Elk seizoen ga ik kritisch door mijn kleding en ruim ik op. Een stapel gaat naar het goede doel en wat ooit een juweeltje was, probeer ik via Vinted een tweede leven te geven. En dat lukt best wel aardig. Met de kleding althans. Schoenen…dat is een heel ander verhaal.

Nieuwe schoenen

Walk-in-closet
Als die eenmaal mijn walk-in-closet zijn binnen gewandeld, laat ik ze never nooit meer vertrekken. Een vrouw kan toch nooit genoeg schoenen hebben? Voor elke gelegenheid heb ik wel een exemplaar. Van comfortabele sneakers tot naaldhakken. Die laatste komen overigens weinig tot nooit buiten. Ik vind het zo vrouwelijk, maar ik kan er niet goed op lopen. Dus zijn ze alleen om mee te zitten…….

Daarnaast heb ik laarzen in alle soorten en maten. Stoere biker laarzen, enkellaarsjes, hoge zwarte laarzen, groene laarzen met een super spitse punt ( ik wacht tot dat weer in de mode komt), gebreide laarzen voor als het ijs- en ijskoud is, laarzen met glimmende studs, slangenprint laarzen en nu deze fantastische nieuwe laarzen. Ik heb heel lang nagedacht over welke laarzen mijn collectie nog zouden aanvullen. En Omoda is net een snoepwinkel. Zoveel keuze en het is allemaal even prachtig. En dit exemplaar. Ik vind deze zoooooo mooi, dat ik ze voorlopig even in de doos bewaar. Om af en toe naar te kijken, want dit zijn toch wel de meest chique in mijn assortiment. En dus ben ik er extra zuinig op.

Pre-puber
Angstvallig hou ik ze ook verstopt voor mijn 11 jarige dochter, die regelmatig in mijn truien uit mijn walk-in-closet komt dwarrelen. Dat is nog daar aan toe, maar mijn schoenen dat is echt een no go.

Nieuwe schoenen

Speciaal
Deze blijven dus voorlopig in de doos en bewaar ik voor een speciale gelegenheid. Ik hou daar namelijk van. Als ik dan een feestje heb, of een speciaal etentje, avondje theater etc. dan mogen ze uit de kast! Het maakt zo’n avond voor mij extra speciaal. Daarna is trouwens het hek van de dam. Dan mogen ze vaker mee naar buiten en wie weet spot je ze nog wel op het schoolplein. Hoewel er natuurlijk niets boven een comfortabele sneaker gaat tijdens de school run! De kekke hakjes zie ik in de ochtend zelden voorbij komen.

Moeders op sneakers
Ik hoorde eens een verhaal van een moeder die haar hakken in de kofferbak liet liggen, omdat ze er niet mee het schoolplein op durfde…. Dus sneakers aan, kids naar school en onderweg naar haar werk trok ze dan in de auto haar hakken aan. Hilarisch!

Leuke avonden
Deze mama heeft een etentje en 2 avonden theater op de planning staan, dus die hakjes van mij die gaan leuke avonden beleven. Dus lieve herfst. Blijf alsjeblieft prachtig, kleurrijk en bespaar ons al die regen, dan ga ik genieten van mijn mooie laarzen en hoef ik niet de hele herfst op mijn regenlaarzen rond te plenzen. Alvast mijn enorme dank.

Liefs,

Rachèl
( Dit blog is een samenwerking tussen Omoda en Prachtige Mama’s)

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below