Hoe kies je nu het perfecte geboortekaartje?

Hoera! Jullie verwachten een kindje. Met een geboortekaartje laten jullie straks weten dat hij of zij is geboren. Maar wat kies je voor kaartje en wanneer begin je eraan? In deze blog een paar handige tips. 

Als jullie kindje is geboren wil je dat aan iedereen laten weten. Daarom verstuur je een geboortekaartje. Maar gaan jullie voor een persoonlijk kaartje, of liever voor gemak? Je kunt het eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt, en dus ook zo duur. Speciaal voor Prachtige mama’s hieronder wat tips.

– Verzamel kaartje en/of afbeeldingen van wat jullie mooi vinden. Dit kunnen geboortekaartjes zijn, maar ook ansichtkaarten, afbeeldingen of bijvoorbeeld een stukje behang. Vanuit die inspiratiebronnen kiezen jullie een kaartje wat bij jullie past. 

– Bestel je enveloppen eerder, deze kun je mooi in je verlof schrijven. Leg ze ook meteen op stapeltjes. Een stapeltje voor de postcodes in de buurt, een stapeltje postcodes overig en wellicht zijn er een aantal direct rond te brengen. Dit laatste kan jullie ook behoorlijk wat geld besparen. 

– Denk goed na over wat je erop wilt zetten. Wil je de achternaam vermelden, de geboorteplaats (zo wilde ik bijvoorbeeld echt geen Leiderdorp op het kaartje hebben, bij gebrek aan een ziekenhuis in Alphen aan den Rijn), wil je een kraamfeest of juist niet? Kies wat jullie belangrijk vinden, en voeg desnoods een kaartje toe met zaken zoals een kraamfeest of een wensenlijstje. 

Dan blijft het de vraag of je een kaartje online wilt bestellen of hem persoonlijk wilt laten maken. Aan beide zitten voor- en nadelen. – 1). Online ontwerpen

Mooie geboortekaartjes hoeven helemaal niet zoveel te kosten. Je hebt tegenwoordig zoveel goede opties! Op sites als geboortekaartje.nl  kun je bijvoorbeeld kiezen uit een heleboel verschillende stijlen. Daar zit vast iets passends bij.

Pluspunten:

– makkelijk zoeken vanaf de bank, soms goedkoper, veel opties, simpel en snel te realiseren.

Minpunten:

– veel opties (soms zoveel dat je het niet meer kunt overzien), minder persoonlijk, originaliteit is minder (het kan maar zo zijn dat je dezelfde kaart kiest als je vriendin van de zwangerschapsgym).​2). Persoonlijk ontwerp

Hebben jullie zelf al een idee voor het geboortekaartje in gedachte? Of willen jullie gewoon echt iets origineels? Dan kun je jullie geboortekaartje natuurlijk laten ontwerpen. Dit kost wat meer tijd , maar dan weet je zeker dat jullie kaart er een uit duizenden is!

Pluspunten; helemaal naar eigen smaak, origineel, je kunt veel werk uit handen geven.

Minpunten; op tijd een afspraak maken.

Zelf ontwerp ik via sasontwerpt geboortekaartjes. Bewust niet heel commercieel om zo voor ieder kaartje de tijd te nemen wat het verdient. De mogelijkheden zijn hierdoor eindeloos. Een foto gebruiken, een kaartje in de stijl van de kinderkamer, een gave knuffel waar je iets mee wil, dat leuke behangetje van de babykamer? Noem het maar op! Allemaal eventuele inspiratiebronnen voor jullie eigen persoonlijke kaartje.

Tijdens een eerste vrijblijvende kennismaking leg ik uit wat ik voor jullie kan betekenen. Ik stel veel vragen over de kinderkamer, lievelingskleuren, en alle andere onderwerpen die jullie belangrijk vinden om te verwerken in het kaartje. Hoe beter ik een gevoel kan krijgen bij jullie wensen, hoe beter de eerste opzet wordt. Aan de hand van deze informatie ga ik aan de slag en krijgen jullie van mij de eerste opzet. Vaak gaan we daarna een avond samen achter de computer zitten om wat laatste knopen door te hakken. Ik ga in elk geval door totdat jullie helemaal tevreden zijn met het resultaat.

Laat je ons weten wat het is geworden?

Ps. Bestel jij in de maand september of oktober je geboortekaartje bij sasontwerpt.nl dan krijg je gratis een poster in stijl van het geboortekaartje. Maximaal 50x70cm. Natuurlijk hoef je niet in die maanden te zijn uitgerekend en een kleiner formaat is ook mogelijk. Liefs,Sacha

Hallo! Mijn naam is Sacha Oostrom-Holla. Samen met Jelle en onze twee dochters Minne en Juula wonen we in Alphen aan den Rijn. Naast mijn werk bij SchultenPrint in Zoetermeer maak ik graag trouw- rouw- en geboortekaartjes op maat vanuit huis. Van mijn creaties welke ik maak voor mijn dochters zal ik met enige regelmaat een blog plaatsen.

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below