HOE LANG MAG EEN VADER EEN BUIK HEBBEN?

Dit is het méér dan logische vervolg op mijn vorige blog: “Hoe lang mag een moeder een buik hebben?”. 

Een vetlang geemancipeerd verhaal voelde ik aankomen. Ik zou schrijven over zelfwaardering. Over sekserol-identiteit. Over (m)eten met mate(n). 

En over een grote Amerikaanse studie, waaruit bleek dat mannen na de geboorte van hun eerste kind gemiddeld 1,5 kilo aankomen. En 2 kilo zelfs als de vader in de gelukkige omstandigheid is dat ie gewoon bij zijn kind woont. Terwijl de mannen, die gedurende de looptijd van het onderzoek geen vader werden, juist ruim een halve kilo afvielen.

En over mijn eigen man natuurlijk. De man, die in de bijna 20 jaar dat we nu samen zijn, niet alleen drie keer vader werd, maar ook ál mijn dozen Merci en ál (ok, bijna al) mijn Tony Chocolonely’s op at. En die ik ondanks dat toch #@*&%! nooit op meer buik heb kunnen betrappen dan strikt noodzakelijk. HOE dan?
Over genen dus en omgeving. Nature and nature.

Máár ik heb goed nieuws: we kunnen het gewoon kort houden. Mijn 8 jarige kwam op verzoek namelijk met een statement waar ik niet overheen ga komen. Ik citeer:

“Nou, ík vind dus dat niet alleen moeders zo erg op hun buik moeten letten, maar eigenlijk ook vaders. De vader en de moeder mogen gewoon allebei even dik zijn. Een klein buikje mag wel, maar niet echt dat je het dik noemt, want als je een kind hebt dan is dat ook je eigen verantwoordelijkheid. Als ze allebei te dik zijn moeten ze samen afvallen. En als ze allebei te dun zijn, ja… dan moeten ze samen… aanvallen!” 

Ja, je snapt dat ik hier niks aan toe te voegen heb. En dat ik daarbij dus ook gewoon stop met opvoeden nu. Deze komt er wel.

Liefs,
Miriam


Hoi! Ik ben Miriam (1981), samenwonend in Alphen a/d Rijn en mama van Thijs, Wessel en Eva. Ik ben sportfysiotherapeut met speciale aandacht voor problemen tijdens en na zwangerschap, m.n. diastase en bekkenpijn. ‘Had ik dat maar eerder geweten’ hoor ik nog veel te vaak in mijn praktijk en daarom
deel ik op dit platform heel graag mijn tips en ervaringen.

Miriam Hockx
Sportfysiotherapeut (MPt) | Bekkentherapeut (methode Röst) | YVLO-ZwangerFit t/c. 

Neem ook eens een kijkje op mijn site en socials: www.momsplanet.nl

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";