Hoe vaak mogen ze de schoen zetten?

Mammmmm mogen we vandaag de schoen weer zetten??

Ze vragen het wel honderd keer per dag. Gelukkig hebben de Pieten de rondjes nu ingekleurd op de handige Sinterklaas-aftelkalender. Nu is het dus duidelijk wanneer het wel en wanneer het niet mag.

En hoe vaak is het eigenlijk gebruikelijk om de schoen te zetten? Dat verschilt vast per huishouden. Vertel het me. Ik ben er reuze benieuwd naar.

Mijn kinderen mogen 2 keer per week hun schoentje zetten. Op de woensdag avond en op zaterdag avond. Ik vind het zelf namelijk zo’n ontzettend leuk ritueel.Lekker in bad, dan de pyjama aan. Nog even naar beneden. Het schoentje zetten. Natuurlijk met wortel en water voor het paard. Een mooie tekening erbij en dan samen Sinterklaas liedjes zingen. Heerlijk ik hou van die gezelligheid en ik kan spontaan gaan huilen als ik mijn hartenlapjes zo zie zitten…. ( emotioneel ei; I know) .

Het vullen van die schoentjes dat is nog een heel ander verhaal. Dat moeten wij mama’s toch maar steeds verzinnen. Een klein cadeautje. Niet te duur. Iets waar ze wel iets aan hebben…maar wat?!? In ieder geval van een bedrag minder dan 5 euro. En mocht je een gouden tip hebben. Wees vrij hem hier te delen!  Eigenlijk maakt het cadeautje niet eens zo veel uit. Ze zijn al zo blij als er iets in de schoentjes zit. Handjevol pepernoten, een mandarijntje. Ze zijn het meeste onder de indruk van het feit dat er Pieten zijn langs geweest!!

Het brengt je ook weer terug naar je eigen jeugd. Hoe spannend was het toch. Zouden de Pietjes weer langs geweest zijn. Gespannen in je bedje liggen om te luisteren of je paardenvoetjes hoorde op het dak. Vol verwachting klopt ons hart…

Heerlijk om dat via de kinderen weer opnieuw te beleven. En wat heerlijk om zelf weer nieuwe tradities te maken.Tijdens de Sinterklaas-intocht op tv bakte mijn moeder vroeger altijd zelf poffertjes voor ons. Daar denk ik nu nog met een warm gevoel aan terug. Toen wij kinderen kregen heeft mijn man deze traditie overgenomen. Als de Sint aankomt; bakt hij poffertjes. Oke, oke, ik geef eerlijk toe dat het dit jaar magnetron poffertjes waren ( druk,druk ) maar het was toch weer heerlijk.

Bij de Sinterklaas intocht in Alphen aan den Rijn zag mijn dochter ( 6 jaar )  een Piet. Oh zei ze dat is geen echte Piet hoor die werkt op de BSO, dat zie ik zo….

Dus deze mama geniet er nog maar even van. Zolang het nog duurt!

En bij jullie thuis? Hoe vaak mogen ze de schoentjes zetten. Ik ben heel benieuwd hoe vaak gemiddeld is. En wat er bij jullie in de schoentjes zit…

Liefs,

Rachèl

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below