Interview met een Krachtige-Prachtige-Mama, deel 5

Ik ben Esther van Ellinkhuizen-Stouten, getrouwd met de liefste en moeder van twee heerlijke zonen, Robian (9 jaar) en James (4 jaar). Ik werk als bestuurssecretaresse bij de gemeente.
Ik hou van fashion, sporten, erop uit gaan samen met mijn gezin of anders met vriendinnen. Koken en bakken van gezonde voeding staat ook hoog op mijn prioriteitenlijst! En ja, ik ben een ‘To do list‘ mens of zoals mijn vader mij noemt een ‘Lijstje meisje‘.

1. Waarom heb jij gekozen om te gaan boksen?

Na de bevalling van mijn jongste zoon voelde ik dat ik weer graag in shape wilde komen en sloot mij aan bij een sportschool. Bij deze sportschool mocht je drie keer een proefles afnemen bij de groepslessen waaronder kickboksen, ik vond het gewéldig!
Er kwam een hele andere Esther in mij naar boven waarvan ik niet wist dat ze bestond.
Toen wist ik dat het gevoel wat boksen mij geeft, ik dit nooit meer wilde kwijt raken.

2. Hoe lang doe je dit al?

Ik heb eerst een half jaar aan kickboksen gedaan en daarna de overstap naar boksen gemaakt en doe dit nu ongeveer 2,5 jaar.

3. Wat brengen deze trainingen jou persoonlijk?

De trainingen geven mij kracht zowel geestelijk als lichamelijk, energie en het bewust zijn van wat je lichaam aan kan en dat is echt meer dan je zou denken. Zo heb ik mee gedaan aan het Teus Tournament waarbij je als lid van de club zonder ooit ervaring te hebben gehad in de ring, mocht sparren in de ring voor publiek. Geproefd van hoe het zou zijn als je aan een echte bokswedstrijd zou mee doen. Ik vond het in één woord fantastisch!

4. Waarom heb je voor boksschool Teus de Kruyf gekozen?

Zoals ik eerder aangaf, ben ik begonnen met kickboksen als groepsles in een sportschool.
Na een aantal maanden werd deze les helaas uit het assortiment gehaald. Ik bleef fitnessen en groepslessen volgen maar begon het boksen echt te missen. In januari was ‘De Nationale Boksdag’ en ben ik op 1 dag alle boksscholen in de regio van Alphen aan den Rijn gaan bezoeken. Toen ik bij boksschool Teus de Kruyf kwam, viel alles op zijn plek. De mensen zijn aardig, de boksschool is authentiek, ik voel mij hier echt thuis.

5. Train je alleen mee in de dameslessen of ook in de gemengde lessen?

Ik train voornamelijk in de ladies only lessen maar mocht deze avond niet uitkomen in mijn privéagenda om mijn sportschema te blijven volgen, dan train ik mee in een gemengde les. Ik ga ook graag naar de family box op zondag (soms met of soms zonder mijn zoontjes).

6. Heeft het boksen invloed op jou als mama?

Boksen heeft zeker invloed op mij als moeder. Ik voel mij een sterke, fitte maar vooral een energieke moeder en daar hebben mijn jongens zeker profijt van. Ik ga graag met ze op pad, al is het maar een rondje fietsen naar de windmolens, zwemmen of gewoon naar de speeltuinen in de wijk.

7. Wat maakt jou een Prachtige mama?

Jeetje, lastige vraag, ik zou het alleen maar kunnen beantwoorden met dat ik door het vuur zou gaan voor mijn jongens en ze zoveel mogelijk een onbezorgde tijd wil geven.

8. Welke Prachtige mama bewonder jij?

Er zijn ontzettend veel prachtige mama’s die ik bewonder. Ik sta heel erg positief en motiverend in het leven en er is altijd wel een mooie eigenschap aan iemand te ontdekken.
Je hebt namelijk gemeen dat je moeder bent en daar zit altijd een eigen verhaal achter. Er is natuurlijk wel een prachtige mama welke ik bewonder en deze specifiek wil noemen. Deze mama is mijn eigen moeder. Zo knap hoe ze mij en mijn broertje heeft grootgebracht, mijn vader was veel in het buitenland en werkte veel uren op de zaak waardoor ze veelal op zichzelf was aangewezen. Ik heb enorm veel respect en liefde voor haar en ik heb de eer dat zij haar mooie karakter niet alleen met ons heeft kunnen delen maar het nu ook kan delen met mijn jongens. Ik vind haar een fantastische vrouw!

9. Wat vind je lastig aan het moederschap?

Ik denk dat in elke leeftijdscategorie wel issues zijn en dat ik mijn kinderen zoveel mogelijk wil beschermen. Ik vind het niet echt lastig, meer een uitdaging!

10. Wat vind je het allermooiste aan het moederschap?

Dat zijn toch echt wel die heerlijke blije kindergezichtjes wanneer ze iets ‘groots’ te vertellen hebben of helemaal in een deuk liggen. Ik vind dat zo aandoenlijk, daar kan ik echt van genieten. Het leeftijdsverschil van mijn jongens is 5,5 jaar en ze zijn ontzettend zorgzaam voor elkaar, echt broertjes! Als ik naar ze kijk denk ik, deze blonde jongens zijn van ons en ben ik zo trots als een pauw.

Ruimte voor opmerkingen/aanvullingen:

Alle prachtige mama´s zou ik van harte een proefles willen aanbevelen in de ladies only les van trainer Marie-Louise Snel. Marie-Louise zorgt ervoor dat je je snel thuis voelt en staat voor kwaliteit. Zowel een fit circuittraining als het boksen komt aan bod, genoeg diversiteit, een absolute aanrader! Klik hier voor de website en bekijk het aanbod.

Liefs,
Esther

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below