Interview met een Krachtige-Prachtige-Mama, deel4

Ik ben Sofie, 29 jaar, getrouwd en apetrotse moeder van 2 kleine jongens. Ik geniet van de jongens maar vind het ook erg lekker om tijd voor mezelf te hebben. Thuis hebben Chris en ik het goed verdeelt qua werk en de kinderen. Ik werk natuurlijk parttime en hij geniet ook van zijn papa dag.

Waarom heb jij gekozen om te gaan boksen?

Altijd al heeft boksen mijn interesse gehad. Toen ik met een vriendin mee ging voor een proefles, ben ik niet meer weggegaan. De lessen zijn pittig, maar erg leuk. De sfeer is onderling gezellig en respectvol. De manier van lesgeven door Marie trekt mij enorm. Ze motiveert, daagt je uit en leert je elke week weer nieuwe dingen.

Hoe lang doe je dit al?

Ik boks nu ruim een half jaar.

Wat brengen deze trainingen jou persoonlijk?

Ik vind het heerlijk om naast mijn 2 jonge kinderen ook dingen voor mezelf te hebben. Sociaal, maar ook sport. Deze les is de eerste waar ik alsnog naartoe rij als ik moe ben na een werkdag.

Waarom heb je voor boksschool Teus de Kruyf gekozen?

Al vaker had ik gehoord over deze sportschool en toen ik met een vriendin meeging begreep ik het helemaal. Top sfeer met een hele fijne groep ☺

Train je alleen mee in de dameslessen of ook in de gemengde lessen?

Ik train alleen in de dameslessen.

Heeft het boksen invloed op jou als mama?

Ik heb een enorm leuke baan in de online marketing en omdat online 24/7 doorgaat, gaat dat in je hoofd ook 24/7 door. Tijdens het boksen kan ik mijn hoofd leeg maken. Na de les ben ik echt even zen, niet aan het nadenken en dat geeft even rust.

Wat maakt jou een Prachtige mama?

Ik denk dat ik een leukere mama ben als ik goed in mijn vel zit en me goed voel. Daar ben ik dan ook dagelijks mee bezig.

Welke Prachtige mama bewonder jij?

Esther van Ellinkhuizen. Een stoere mama van 2 jongens, leuke baan en ook een leven waar ze veel tijd voor zichzelf neemt. Dat vind ik ook belangrijk. Ze heeft trouwens op 30 juni tijdens de Teus Tournament in de ring gestaan. Trots!

Wat vind je lastig aan het moederschap?

Er is eigenlijk niet zoveel wat ik lastig vind. Er zit weinig leeftijdsverschil tussen onze jongens en soms is dat wat druk, zeker omdat de jongste pas krap 11 maanden is en veel huilt. Dat gaat steeds beter en wordt straks natuurlijk wat zelfstandiger. Daar kijk ik wel naar uit, maar het is ook nog wel erg fijn dat ie nog zo klein en afhankelijk is.

Wat vind je het allermooiste aan het moederschap?

Ik heb 2 jongens. Er zit 16 maanden tussen hen en de jongste is nu krap 11 maanden. Sinds hij kruipt hebben de jongens dikke schik samen. Over elkaar heen klimmen of wedstrijdjes, zo gaat het de hele dag. De jongste loopt nu aan de hand, heerlijk als je naar hem kijkt en hij je lachend aankijkt terwijl hij zijn eerste stapjes zet. Daar geniet ik van. Heerlijk als je ziet dat de oudste speelgoed deelt met zijn broertje of een dikke kus geeft aan zijn broertje omdat hij huilt. Dat maakt me stiekem best trots ♥

Benieuwd geworden naar de bokslessen voor vrouwen? En lijkt het je ook wel iets voor jou? Neem dan snel eens een kijkje op de site van boksschool Teus de Kruyf. Er is vast ook een les voor jou te vinden!

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below