Jarig!!!

Voor kinderen is jarig zijn de leukste dag van het jaar! Maar ook als mama jarig is zijn ze zenuwachtig, komen ze hun bed uit s nachts en kunnen ze niet wachten totdat het zover is. Jarig zijn is magisch voor ze! Voor mij ook, want op mijn verjaardag worden wanstaltige oorbellen opeens de állermooiste omdat mijn dochter van 4 zelf heeft bedacht om oorbellen te kopen en ze ook zelf heeft uitgezocht in de winkel en met de allergrootste trots ze aan me geeft!

Maar het állerleukste van verjaardagen…? Juist…Eten! En dan met name taart natuurlijk!Omdat de kids en ik een lactose intolerantie hebben is taart voor ons niet echt makkelijk, maaaaar wat zijn wij blij met bakkerij Stevers! In de schoonfamilie al jarenlang dé bakker met alle feesten en partijen. En sinds een tijd ook onze held met gebakjes en hele marsepeintaarten zonder melk!!
Maar ik vind het voor mijn eigen verjaardag ook leuk om zelf te bakken en kokkerellen. En OH MY PIE heeft fantastische recepten! Ik probeer graag mijn familie en collega’s kennis te laten maken met gezondere varianten van het ongezonde…wat niet altijd door iedereen gewaardeerd wordt 🙈
Ik ging aan de slag met de mangotaart met amandelbodem (en amandelyoghurt) en de chocolade dream! Zijn het geen plaatjes? En gelukkig vonden sommige mensen ze ook hartstikke lekker. En wat ik het fijnste vind…met deze taarten hoef je je niet schuldig te voelen en kan je dus gerust nog een portie bitterballen eten later op de dag!


En dat is wat ik dan ook graag doe als ik jarig ben (en ook als ik niet jarig ben, maar nu was ik toevallig jarig): met vriendinnen borrelen en bijpraten in de kroeg. Een hele FIJNe plek vind ik FIJN in Alphen. Heerlijke wijnen, heerlijke hapjes en….heerlijke hamburgers…maar helaas vind ik de bitterballen hier minder lekker. Maar na een paar wijntjes heb ik dit al gauw niet meer in de gaten en verlies ik dus wat kritische noten….Helaas was er op mijn verjaardag een besloten feest, dus ik ging op zoek naar een andere locatie.En heb ik het al gezegd? Ik ben een snob, niet alleen met eten maar ook met wijn. Het leven is écht tekort om slechte wijn te drinken! En aangezien wijn voor mij echt als zondigen voelt (ik zondig graag vaak) wil ik er écht van kunnen genieten!

Op zoek naar een andere plek om te borrelen kwam ik DAAN tegen, een van de nieuwste restaurants in Alphen. Bar en Biefstro…Heel eerlijk, ik was echt een beetje teleurgesteld toen ik hoorde dat er een biefstukrestaurant kwam in Alphen. Hadden we dat niet al gehad en werkte dat niet? En hoe zit het dan met het hipster vega en vegan? Een gat in de markt in Alphen zou ik denken…Maar goed, wellicht kunnen we er leuk borrelen. Met wijn van wijnbar&zo én bitterballen op de borrelkaart kan er weinig misgaan…of….nee ik durfde het toch niet aan…eerst maar even wat recensies afwachten.

Uiteindelijk ben ik toch weer blijven steken op het bekende…wijnbar&zo. Al jaren lang een uitstekende plek om even het huis te ontvluchten, bij te praten en gewoon heel lekkere wijn te drinken en happen te eten! De bitterballen smaakten heerlijk!
Conclusie: jarig zijn is heerlijk! Ik heb er van genoten en ik kan hier weer een tijdje op teren!

Liefs,
Sabine


Foto: the big bang bij The Jane in Antwerpen 

Hallo prachtige mama’s, ik ben Sabine, 36 jaar geboren en getogen in Alphen aan den Rijn. Getrouwd met een rasechte Alphenaar Wilco. Samen hebben wij 2 prachtige kinderen, Jolie (4) en Stijn (7).
Naast moeder zijn werk ik met veel plezier ook 3 dagen als psycholoog in een revalidatie- en re-integratie bedrijf.
Mijn passie in het leven is eten, en alles wat met eten te maken heeft. Lekker eten,koken, uiteten. Met 2 foodievriendinnen proberen we de beste restaurants van Nederland te ontdekken, en ook van buiten Nederland op ons jaarlijkse “culi-stedentrip”. Je kan wel zeggen dat ik een echte foodsnob ben geworden. Al is mijn eeuwige guilty pleasure gewoon een goede hamburger…en bitterballen…met rode wijn…
Maar daarnaast ben ik ook een gezondheidsfreak en doe ik mijn vrije tijd een opleiding tot voedingsdeskundige. Lekker én gezond eten is een van mijn grootste uitdagingen. 
Over deze passie wil ik graag gaan schrijven. Ik heb wat ideeën op de plank liggen, maar ik vind het helemaal leuk als jullie vragen hebben op het gebied van voeding, op welke manier dan ook. 
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";