Kast met stalen deuren

Lieve Prachtige Mama’s,

Kennen jullie het? Je bent toe aan iets nieuws in je interieur, maar weet niet precies hoe of wat… Dat overkomt mij regelmatig. Ik kom voor mijn beroep als interieurstylist bij veel mensen thuis, maak ontwerpen en kom de mooiste meubels tegen. Bij anderen weet ik vaak precies wat er moet gebeuren om een interieur op te frissen of om een nieuwe stijl te creëren. Totdat het mijn eigen huis betreft…

Zo ook een paar maanden geleden. Ik was op zoek naar een nieuwe kast voor in de keuken. Maar wat? Na veel rondkijken en internet (Pinterest) afstruinen, had ik het plaatje compleet in mijn hoofd. Nu nog de uitvoering ervan. De kast moest precies passen tegen een muur in de keuken, rekening houdend met een lichtschakelaar. Ik was er uit: het zou een kast op maat moeten worden, want de standaardmaten waren op deze muur niet mooi en pasten niet. Via instagram kwam ik in contact met een bedrijf die mooie kasten maakt: Bastille Bonart. Een jong bedrijf dat gerund wordt door Hidde en zijn vader Erik. Zij werken veel met oude materialen uit Frankrijk, zoals ramen en deuren.

Mijn grote wens was echter een kast met stalen deuren, die helemaal opgaat in ons interieur. Niet te robuust, maar met mate. Bijna minimalistisch. Op een regenachtige middag ben ik gaan tekenen en er kwam een ontwerp uit waar ik volledig achterstond: Een witte ombouw met grote stalen zwarte deuren en een overslagslot, 220 cm hoog, 150 cm breed en 40 cm diep. Dat vind ik de ideale maat qua diepte. Een aardige kast dus… Daarnaast wilde ik de kast zo strak mogelijk tegen de muur aanhebben, wat altijd lastig is met 15 cm hoge plinten, van bijna 1 ½ cm dik. Daarom heb ik een uitsparing aan de achterkant van de kast getekend van 15 cm hoog en 1 ½ cm diep over de gehele breedte van de kast, waar de plint precies invalt.

De tekeningen heb ik naar Hidde gestuurd. Het toeval was, dat hij al in gedachte had om een kast met stalen deuren te maken, dus hij was meteen enthousiast. Het leuke van Bastille Bonart is, dat je je eigen ontwerp in kunt dienen en zij zorgen voor de uitvoering ervan. Ideaal als je iets persoonlijks en unieks wilt hebben! De volgende tekeningen heb ik opgestuurd:

 

 

 

 

 

 

 

 

Al snel werd er een begin gemaakt aan de kast-in-wording. Gedurende het bouwproces werd ik voortdurend op de hoogte gehouden van de vorderingen. Heel leuk om te zien hoe mijn ontwerp als het ware tot leven kwam!

Laatst was het eindelijk zover: Mijn kast werd door Hidde en zijn vader geleverd. En ik kan jullie vertellen: de kast is nog mooier dan ik in gedachte had! Zoals ik had gehoopt, hoort de kast in onze keuken en gaat hij helemaal op in ons interieur.

Omdat er glazen deuren in de kast zitten, is de styling dus belangrijk. Ik wilde er mooi servies inzetten, maar zonder dat het rommelig oogt. Daarnaast vind ik de combinatie van zwart, wit en hout altijd mooi. Hout maakt het net wat minder kil en een stuk levendiger. Een paar boeken op elkaar gestapeld, met zwart-witte kaften, maakte voor mij het plaatje compleet. Daarbovenop heb ik een boekje met “ouderwets” bruin kaftpapier gelegd, wat de houtskleur weer terug deed komen. Op deze manier heb ik een rustig geheel gemaakt van de kast, zonder dat deze leeg oogt.

Onze kast

 

 

 

 

 

 

Hierbij nog enkele details van de styling:

 

 

Voor meer inspiratie van Bastille Bonart, verwijs ik jullie door naar hun website: www.bastillebonart.nl

Liefs, Saskia

Ik ben Saskia (44), getrouwd en moeder van 3 kinderen: Floortje (13), Benthe (11) en Hugo (9). Met mijn bedrijf Zas & Zo interieurstyling geef ik met heel veel plezier interieuradviezen, maak ik interieurontwerpen en verzorg ik de interieurstyling, zowel voor particulieren als bedrijven. Elke keer is het weer een feest om van een huis een ècht thuis te maken of een fijne werkplek te creëren. Nieuwsgierig? Jullie kunnen mij volgen via mijn website https://zasenzo.nl, via facebook https://www.facebook.com/zasenzo/ of via instagram https://www.instagram.com/zas.en.zo/

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below