Kauw jezelf slank deze zomer!!!

Help, opeens is het vakantie, maar zijn jullie prachtige mama’s al bikiniproof?

We zouden hier al een hele discussie over kunnen aangaan natuurlijk, want wat is dan bikiniproof? Maar we kunnen het ook niet doen en iedereen dat lekker zelf laten bepalen ?

Natuurlijk weet iedereen dit al: NU heeft het eigenlijk geen zin meer…de vakantie is nu al begonnen en crashen met je gewicht is iets wat je vooral NIET moet doen…want zeg eerlijk, eigenlijk wil je áltijd in bikini kunnen en wil je dat als je kilo’s afvalt, dat dat gewoon duurzaam is. 

Dit voorjaar besloot ik, NU ga ik ervoor. Die extra kilo’s kan ik nu (na ruim 4,5 jaar) echt niet meer wijten aan de zwangerschap. Qua voeding had ik al alles geprobeerd, dacht ik…gezond eten doe ik wel…dus trok ik mijn sportschoenen uit de kast, haalde de laag stof eraf en ging op zoek naar een sportschool. Met weinig succes, ik vind gewoon alles stom. Via via kwam ik echter in contact met een super aardige relaxte én professionele personal trainer (Jordy Hilbink) die mij 2 keer per week keihard aanpakt, mij gemotiveerd heeft dagelijks meer te bewegen én mij gemotiveerd heeft (en dat is knap want ik was altijd anti) calorieën te tellen (en natuurlijk niet alleen tellen, maar ook minder calorieën naar binnen te werken ?).
En nu 3 maanden later ben ik al dicht bij mijn doel! ??
Oke het kost wat geld, maar ik denk maar zo, ik heb al jarenlang bespaard op sport-kosten ?

Maar voor al die prachtige mama’s die in de zomer toch wat willen afvallen of willen voorkomen 5 kilo zwaarder thuis te komen van de vakantie, deze onderstaande tips:

– Meer kauwen! En nee, ik bedoel dus niet op meer eten kauwen, ik bedoel meer kauwen op dat wat toch al in je mond zit. En dan het liefst op wat gezonds i.p.v. een mars…Door zeker 20x te kauwen op 1 hap gaat de spijsvertering al meteen lekker van start in je mond. En je helpt je maag hierdoor om rustiger aan te doen, waardoor je de kans krijgt het seintje dat je maag vol zit op tijd te registeren.

– Eet 6x per dag. Natuurlijk geen 6 maaltijden, maar wel 3 maaltijden en 3 tussendoortjes. Hiermee houdt je je bloedsuikerspiegel het meest stabiel (al is dat natuurlijk ook afhankelijk van wát je eet). 

– De zomer is hét seizoen voor salades! Overal kun je ze in 100 varianten krijgen. Ik hou er van! Alleen wist jij dat een salade buiten de deur eten soms helemaal niet gezond is en heel calorierijk kan zijn? Dat komt dan vaak door de dressing…er wordt veel mayonaise gebruikt hiervoor…en dat gaat bijna direct op je heupen zitten…Tip van mij: laat je dressing apart serveren, dan kun je het helemaal zelf bepalen.

 – Wat ook verstandig is, is om als je dan toch salade eet, de koolhydraten (zoals pasta, croutons ed) eruit te laten. Wij krijgen namelijk toch wel genoeg koolhydraten binnen en ze zijn rijk in calorieën. Schrap ze overigens niet helemaal uit je menu! Want ze zijn heeeel belangrijk, ze zijn eigenlijk dé energiebron van ons lijf.

– Als je toch graag iets in die salade wil qua koolhydraten, kies dan voor volkorenpasta, zilvervliesrijst ed. Hiervan gaat je bloedsuikerspiegel niet zo snel stijgen en je hebt langer een verzadigd gevoel.

 – Bewegen! De dagelijkse bewegingsnorm ligt op 10.000 stappen, en dat is veeeeel!!! Ik ben er nu al een tijd mee bezig en het lukt me lang niet altijd. In de zomer is het lang licht, ga samen met je buurvrouw een uurtje wandelen! Ga op vakantie ook lekker wandelen, rondje camping ofzo 😉 Tevens bewezen effectief tegen (beginnende) diabetes, hoge bloeddruk etc. Dus chop chop, gáán! En als je met je kind in het zwembad bent, trek dan eens wat baantjes extra.

 – Alcohol en frisdranken zijn ook erg calorierijk. Bestel vooral (veel) water bij de wijn en neem eens een Spa rood met een schijfje sinaasappel erin.

– Last but not least, eet en drink met aandacht, als je “zondigt”. Klok dat wijntje, aperol spritz, gin tonic of colaatje niet onbewust weg, maar geniet van élke slok!! Je zal zien, je geniet meer, maar drinkt minder en daar zal je lichaam je dankbaar voor zijn. 


Waarschijnlijk allemaal bekende dingen, maar de investering valt volgens mij mee en het effect kan groots zijn!


Fijne vakantie allemaal!
Liefs Sabine 

Hallo prachtige mama’s, ik ben Sabine, 36 jaar geboren en getogen in Alphen aan den Rijn. Getrouwd met een rasechte Alphenaar Wilco. Samen hebben wij 2 prachtige kinderen, Jolie (4) en Stijn (7).
Naast moeder zijn werk ik met veel plezier ook 3 dagen als psycholoog in een revalidatie- en re-integratie bedrijf.
Mijn passie in het leven is eten, en alles wat met eten te maken heeft. Lekker eten,koken, uiteten. Met 2 foodievriendinnen proberen we de beste restaurants van Nederland te ontdekken, en ook van buiten Nederland op ons jaarlijkse “culi-stedentrip”. Je kan wel zeggen dat ik een echte foodsnob ben geworden. Al is mijn eeuwige guilty pleasure gewoon een goede hamburger…en bitterballen…met rode wijn…
Maar daarnaast ben ik ook een gezondheidsfreak en doe ik in mijn vrije tijd een opleiding tot voedingsdeskundige. Lekker én gezond eten is een van mijn grootste uitdagingen. 
Over deze passie wil ik graag gaan schrijven. Ik heb wat ideeën op de plank liggen, maar ik vind het helemaal leuk als jullie vragen hebben op het gebied van voeding, op welke manier dan ook. 

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below