Kleine meisjes worden veel te snel groot

De dag dat zij geboren werd, werd de moeder in mij ook geboren. Mijn eerst geborene. Mijn dochter. Mijn absolute grote trots. Je verschoont tientallen luiers, knippert een paar keer met je ogen en voor je het weet zit je oogappel in groep 5!
De jaren razen voorbij en ze worden groot voordat je het doorhebt. Ze is nu 8 jaar en voor heel veel dingen vindt zij zichzelf nu echt te groot.

Voorbij
Zo is de roze fase nu definitief voorbij. Na de verhuizing zal er op haar nieuwe kamer geen enkel roze item meer te vinden zijn. De prinsessenfase ligt ver achter haar. Mam, mag ik een nieuwe tas? Met deze Frozen tas ga ik echt niet meer naar school! Verkleden als Zwarte Piet…dacht het niet. Strikjes in haar haren. Stom! Douchen met haar vader…no way! Gelukkig wil ze wel nog met haar kleine broertje in bad. Ik ben benieuwd hoe lang nog.

Groot
Op sommige momenten is ze ook al groot. Ook letterlijk. Ze is lang voor haar leeftijd en heeft inmiddels al schoenmaat 37. Regelmatig marcheert ze op mijn pumps door het huis. Ik ben bang dat ik die straks heel goed moet gaan verstoppen. En toen ik laatst met een kekke, rode baret thuis kwam zei ze serieus: oh leuk mam, gaan we die samen gebruiken???

Niet zo snel
Natuurlijk hoort dat groot worden erbij, maar mag het alsjeblieft iets minder hard gaan. Het gaat mij veel te snel. Wanneer we aan tafel zitten en er is een discussie dan rolt ze al met haar ogen alsof ze een 14-jarige puber is. HELP, wat moet dit worden. Ik ben zeker nog niet klaar voor deze rol.

Slow down girl
Laatst mochten de kinderen kiezen wat we gingen eten en ze wilden dolgraag naar de Mc Donalds (brrrr). Aan het tafeltje naast ons zat een groepje giebelende pubermeisjes. Met hun beugelbekkies aten ze gretig de hamburgers op. Er werd hard gepraat en veel gelachen. Mijn meisje kon haar ogen niet van ze afhouden. Ineens zuchtte ze; “was ik ook maar alvast zo groot mam. Dan ging ik lekker shoppen in de stad en dan met mijn vriendinnen ook naar de Mac”!
8!!! Je bent 8!!! Slow down girl. Jouw papa en mama zijn nog helemaal niet klaar voor die fase.

Puber ouders
Zal je ooit klaar zijn voor die fase? Ik moet je zeggen,  ik houd mijn hart nu al vast. Je groeit met je kind mee hoor ik wel eens. Laten we maar hopen dat het waar is. Beide kinderen hebben de peuterpuberteit ook grondig benut. Wie weet valt het dan met die puberfase wel mee…

Liefs,
Rachèl

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below