Let’s talk about seks…

Al weken staat dit blog achter de schermen klaar. Een leeg A4-tje met louter een titel! Het was de bedoeling dat ik mijn dochter wel eventjes zou voorlichten en jullie hierover zou vertellen. Maar ik schuif het maar vooruit en het wil er maar niet van komen. 

Mijn dochter is laatst 9 geworden en dus heb ik me voorgenomen dat het tijd wordt voor een stukje voorlichting. Ooit hoorde ik dat je dit moet doen voordat ze 10 jaar zijn, omdat ze anders al van alles van klasgenootjes horen. En ik weet niet of dat nou zo verstandig is. Zo riep ze laatst een keer het woordje ne*ken! En keek mij met schitterende ogen aan. Benieuwd hoe haar “prachtige mama” hier eens op ging reageren. Wat is dat dan Isis vroeg ik haar quasi nonchalant. Terwijl van binnen mijn hersenen op volle touren draaiden. F*ck dacht ik, zie je nou, ik ben al te laat! Maar het onwetend telgje zei tot mijn geluk; weet ik veel dat roepen de jongens in de klas steeds! 

En dus moet er gepraat worden. En ik kan je vertellen dat ik vanaf nul moet gaan beginnen. Rondom dit onderwerp heeft ze namelijk nog nooit 1 vraag gesteld. Nou ja, om precies te zijn wel 1!
Toen een goede vriendin bevallen was van haar baby zei ze: “hoe kan dat nou, zo zit die baby nog in de buik en nu ligt ze in de wieg”? Hoe komt ze dan uit die buik….
Daarop antwoordde ik (na een minutenlange stilte) nou uit haar spleetje. 
Waarop zei keihard GADVERDAMME riep en er nooit, nooit,nooit meer over begonnen is! 

Helemaal niet erg vonden wij. Lekker zo lang mogelijk uitstellen. Maar nu vind ik het dus tijd worden. Om mijn heen heb ik vriendinnen geraadpleegd. Ook heb ik al  10 keer gezocht op Bol.com naar een geschikt voorlichtingsboek. En terwijl die vriendinnen HET GESPREK nu wel gevoerd hebben, moet het er bij mij nog steeds van komen! 

Dus Prachtige Mama’s hebben jullie de ultieme tip??? Ik kan hem wel gebruiken. Wat heb jij wanneer en op welke leeftijd verteld? Hoe ga je om met vragen? Wat vertel je wel. Wat vertel je niet? 

Let’s talk about seks. Het klinkt zo simpel. Maar met je eigen vlees en bloed…ik vind het best een dingetje. Of ben ik nu de enige? 

Liefs,
Rachèl 

Hi ik ben Rachèl, getrouwd, mama van 2 lieverds. Druk, gezellig, ambitieus, extreem ongeduldig en zeer eigenwijs. Trotse eigenaar van dit fantastische platform! Let’s connect mama’s. xxx

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";