Leuk spel voor pakjesavond

Lieve Prachtige Mama’s,

Hij komt…hij komt…
Voor je het weet is de pakjesboot volledig ingepakt en kunnen wij die lieve, grijze, oude man weer verwelkomen in ons kikkerlandje! Hoog tijd dus om na te gaan denken hoe we dit jaar onze pakjesavond gaan vieren.

Ik weet niet hoe het bij jullie gaat, maar mijn ervaring is dat de kinderen op 5 december de hele dag door het huis stuiteren! De spanning is voelbaar en man, man, man wat duurt het wachten dan lang. Tegen de tijd dat het eindelijk avond is, de opa’s en oma’s zijn gearriveerd, de Pieten hebben aangebeld, zijn ze gewoon niet-meer-te-houden!!! Logisch ook. Ik snap dat het allemaal reuze spannend is.
Vaak waren binnen 5 minuten alle cadeaus al open gegrist en door alle adrenaline vergaten ze helemaal te genieten van dit heerlijke avondje!

Tot vorig jaar…

Vorig jaar is er iets veranderd in onze pakjesavond. Met dank aan van Kaat.
Jessica (eigenaresse van van Kaat) benaderde mij vorig jaar met de vraag of ik haar Pakjesavond-spel wilde testen en hierover wilde bloggen. Dat heb ik gedaan en wat was het een groot succes!!! Je ontvangt van Jessica het Pakjesavond-spel compleet met een hele handleiding. Dit spel zorgt ervoor dat je een avondvullend programma hebt.
Het spel begint met een brief van Sinterklaas en verder bevat het briefjes met leuke opdrachten. En na elke opdracht mogen de kinderen een cadeautje uitpakken (en dus niet alles binnen 5 minuten ). Mijn ervaring is dat ze het echt heel leuk vinden om te doen!
Het spel zorgt voor spanning (zoeken naar cadeaus), entertainment (zingen,dansen), maar zorgt ook voor de nodige rust momenten. Even iets kleuren of puzzelen en dan als beloning weer een cadeautje uitpakken. Zo beleef je de avond veel bewuster en kun je er allemaal van genieten.

Ook dit jaar mocht ik voor Jessica haar Pakjesavond-spel testen. Ditmaal de 2e versie. Ik ben zojuist begonnen met alle voorbereidingen en ik heb er nu al zin in! Ik weet namelijk zeker dat het wederom een groot succes zal worden. Pas geleden hadden de kinderen het nog over 1 van de opdrachten van vorig jaar! Hierbij moest je een pepernoot op je wang leggen en proberen om deze in je mond te laten “glijden”. Wat hadden ze een lol. En wat was het leuk dat ook de opa’s en oma’s deze hilarische opdracht meededen.
Ook de 2e editie staat weer bomvol leuke opdrachten. Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen kun je natuurlijk uitkiezen hoeveel je er daadwerkelijk gaat doen. Ik zal niet te veel verklappen, maar 1 opdracht is met een blinddoek om lekkernijen proeven uit verschillende bakjes. Welk kind wil dat nou niet!

Die Pakjes-avond; ik heb er alleen maar enorm veel zin in! Mijn tip. Bestel ook dit super leuke spel. Klik hier voor de link.
Begin op tijd met de voorbereidingen, zodat je in december geen stress hebt. Alles wat je in huis moet halen staat al op een handige overzichtslijst.
* Envelopjes maken
* Cadeautjes kopen
* Boodschappen halen
En op 5 december achterover leunen en keihard genieten van je heerlijke kinderen.

Ik wens jullie heel erg veel plezier.

Liefs,
Rachèl

 

 

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below