Lieve lunchtrommel briefjes

Wanneer mijn kindjes een lange dag hebben op school en dus ook moeten overblijven stop ik regelmatig een lief briefje in hun trommeltje.

Bijvoorbeeld met de tekst; “mama vindt jou lief” of  “dikke kus van mama”.

Ik vind het leuk om dan iets van me te laten horen, omdat ik ze de hele dag niet zie.

Laatst besprak ik dit met een groepje vriendinnen. Er waren er meerderen die dit regelmatig doen. Of bijvoorbeeld hartjes en kusjes op de banaan schrijven ipv een briefje.

Nu kreeg 1 van mijn vriendinnen laatst van haar dochter de opmerking dat andere mama’s in de klas dit nooooooit doen en dat het dan eigenlijk wel heel zielig is voor die andere kindjes….Mijn vriendin is dus maar gestopt met de lieve briefjes.

Mijn eerste reactie was: Ja doei ik doe het lekker wel. Ik vind het namelijk voor mijn kinderen leuk dat ze zien dat ik aan ze denk.

Maar nu ik er langer over nadenk begin ik toch te twijfelen.

Moet ik er mee stoppen, omdat het sneu is voor de andere kindjes of moet ik gewoon lekker doen wat ik wil. Misschien hebben die andere mama’s helemaal geen zin om briefjes te maken. Of ze staan er misschien niet bij stil.

En hoeveel “last” hebben de overige kinderen van mijn briefjes. En hoeveel “last” krijgen mijn eigen kindjes als ik nu stop met de lieve briefjes?

En dan zijn er ook nog de kindjes zonder mama. Als zij het zien, dan vind ik het wel enorm sneu.

Ik vind het wel een kwestie. Al de hele week is er geen briefje mee gegaan naar school en ik krijg dus ook niks meer terug. Wat vinden jullie stoppen of doorgaan? Welke mama schrijft ook lieve briefjes?

Vertel me Prachtige Mama’s wat vinden jullie van deze kwestie?

Liefs, Rachèl

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below