Prachtige Mama wat ben je tof!

Er zijn vele aspecten die het moederschap fantastisch maken. Daar zijn al heel wat blogs over vol geschreven. Natuurlijk geeft iedere moeder haar eigen invulling aan dat moederschap. En ligt bij iedereen de prioriteit ergens anders. Toch durf ik wel te stellen dat de onvoorwaardelijke liefde die je van je kinderen krijgt, de absolute nummer 1 is van dit rijtje aspecten. Je kids die vinden jou he-le-maal fantastisch! Dus mama relax… you can’t fuck this up.

En natuurlijk zitten er dagen tussen dat het allemaal niet zo lekker loopt. Donkere dagen waarop er alleen maar geruzie lijkt te zijn, maar die dagen gaan weer over. Dan halen je kinderen jou ook weer achter het behang vandaan en is er niets dan liefde!

Het volgende aspect van het moederschap, dat ik een warm hart toe draag, dat zijn jullie. De andere mama’s. 

Niet te geloven mama, maar wat ben jij tof!!! Ik zou me het moederschap zonder jullie gewoonweg niet kunnen voorstellen.

Mijn overtuiging is dat de moeder altijd al in je zit. Na de geboorte van je kind komt ze naar boven en “handelt’ ze alle sh*t die er op haar pad komt. Ook denk ik dat je “moedert” vanuit je karakter en vanuit je eigen opvoeding. Wat heb je zelf meegekregen thuis? Wat waren de normen en waarden binnen jullie gezin en wat was er voor jouw moeder belangrijk? In mijn geval kan ik terug kijken op een zeer warme en liefdevolle opvoeding. En daar bof ik mee, dat besef ik mij zeker. Dus daar overspoel ik mijn eigen kinderen ook mee.

Voor een gedeelte “moeder” ik dus vanuit mijn gevoel. Het grootste deel.

Verder probeer ik mijn verstand te gebruiken bij de lastige aspecten van dat “moederen”. Ik doe het natuurlijk niet alleen en kan gelukkig sparren met mijn partner. Maar zoals je wel weet komen mannen van Mars en wij niet. Dus thank god voor jullie! De andere mama’s:

 • De mama die ook vergeet dat er een uitje met de klas gepland staat (zo voel je je niet alleen de bad-mom)
 • De mama die tijdens dat uitje 30 foto’s van mijn kind naar mij appt, omdat ze weet dat ik thuis de uren voorbij zie tikken voordat mijn elfje weer veilig thuis is.
 • De mama die even dat schouderklopje geeft als mijn kind onbedaarlijk hard huilt, omdat hij moet zwemmen in badje 3. En ik het liefste even mee huil.
 • De mama die altijd een wit wijntje voor mij koud heeft liggen of als verrassing zorgt voor een Hugo Rosé, mmmm.
 • De mama die vanuit het niets even zegt hoe TOF ze Prachtige Mama’s vindt.
 • De mama die ELKE dag 5 minuten te laat op school komt. Sneu, maar mij wel het gevoel geeft dat ik dat in ieder geval wel onder controle heb.
 • De mama die zegt hoe leuk ze mijn kinderen vindt.
 • De mama die zorgt voor de leukste speelafspraakjes, zodat ik ondertussen mijn huis schoon kan houden (huis te koop, bezichtigingen etc.)
 • De mama waar ik mee kan lachen.
 • De mama waar ik mee kan huilen.
 • De mama waar ik uren mee kan kletsen.
 • De mama die zegt dat ik straal.
 • De mama die ook toegeeft dat het zweet tussen haar borsten staat na het ochtendritueel.
 • De mama die de kinderen in pyjama dropt bij de oppas, omdat ze anders te laat op haar werk komt.
 • Mijn mama. De beste ever!
 • De mama die op een vol schoolplein schreeuwt : “Ik tel tot 3 “!!!!!!!!!
 • De mama die zuchtend verklaard dat haar kind weer in een lastige “fase”zit.
 • De mama die mij met 1 oogopslag scant en ziet dat ik moe ben en vraagt of ik mee ga koffie drinken.
 • De mama die ook 6 uur strijk achterstand heeft liggen.
 • De mama die ook wacht op het chocolade-dieet.
 • En de mama die met 1 blik in mijn hart kan kijken…

Voor al jullie mama’s; thanks dat jullie er zijn. Dat ik het moederschap niet alleen hoef te dragen. En dat ik weet dat jullie af en toe ook maar wat aan modderen (ipv moederen).

Later als ze groot zijn kijken we hier vast lachend op terug. En voor de moeilijke momenten…kijk eens goed om je heen. Er is vast een Prachtige Mama in de buurt die je even kan helpen.

Liefs,
Rachèl

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below