Marktplaats ergernissen

Marktplaats
Op zich is Marktplaats natuurlijk een fantastisch fenomeen. Jij hebt spullen. Je wilt er vanaf. Je bedenkt een prijs die je ervoor wilt hebben. Je biedt het aan op Marktplaats en je wacht op een koper. Die koper wilt jouw spullen wel hebben. Gaat akkoord met je prijs en hoppakee de deal is rond.

Realiteit
Zo zou het kunnen gaan….
Maar lieve Prachtige Mama’s de realiteit is van een heel andere koek. Inmiddels mag ik mijzelf wel een Marktplaats expert noemen en bovenstaand euforisch verhaal komt heeeeeel weinig voor!

De man
Hoofdschuldige aan mijn marktplaats ergernissen is De Man. Mijn man, welteverstaan. Deze man vond namelijk dat ik wel even al onze oude spullen op Marktplaats kon verkopen. De verhuizing kwam eraan. Hij was druk en dit was een prima taak voor mij. Aldus werd mij medegedeeld/opgedrongen.
Kijk ik moet hem gelijk geven, dat het zonde is om al je spullen in de kliko te gooien. Waar jij klaar mee bent kan een ander nog enorm gelukkig van worden. En elke euro is er 1. Dus als het nog iets oplevert dan is dat zeker mooi meegenomen.
Waar ik het echter TOTAAL mee oneens ben is het punt “even op Marktplaats zetten”. Even…….Nou ik weet niet wat jullie onder even verstaan, maar als je iets op Marktplaats zet dan heb je daar gossiemikke een dagtaak aan!

Geduld
Nu heb ik best wel veel geduld.
Oké, nu heb ik best wel geduld.
Oké, nu heb ik geduld.
Oké, oké, oké, ik heb geen geduld! ( mijn vriendinnen lezen ook mee )
Misschien is dat al het grootste probleem. Om tot een goede verkoop te komen, moet je dus bezitten over een engelen geduld. Dus eigenlijk was mijn missie vooraf al gedoemd te mislukken.

Even
Meegaand als ik ben (not) deed ik wat manlief mij vroeg. Ik maakte “even ” foto’s van de artikelen. Ik maakte “even ” wat advertenties. Ik bepaalde “even ” prijzen. Ik deelde alle advertenties op zoveel mogelijke sites en hield zelf nog een heuse administratie bij wie/op welke site het 1e reageerde. Ja, ja, ook dit moet je bijhouden want anders is Marije heel boos op je als je de kapstok aan Ineke toezegt, terwijl Marije kan zien dat zij toch echt 3 minuten eerder een reactie had geplaatst. Oppassen prachtige mama’s, want voor je het weet zit je in een Marktplaats-Cat-Fight! En die poezen zijn niet misselijk.

Kopers
Gelukkig kwamen er ook serieuze kopers langs. Die plaatsen een reactie. Peuteren nog 0,50 cent van de prijs af. Je komt tot een deal. Maakt een afspraak. Ze komen langs. Zij blij, jij blij. Zo ging het een keer of 4.

De overige keren…….
Ik kan er een boek vol over schrijven!
Zo verkocht ik ook een bed. In de advertentie stonden duidelijk de afmetingen vermeld. Er was iemand geïnteresseerd in het bed. Leuk voor haar tienerdochter. De hele dag heeft ze mij ge-appt over het bed. Hoe hoog is dit, hoe breed dat. Mag ik nog wat foto’s van de zijkant. Foto van de bodem etc, etc, etc. En ik deed het. ALLEMAAL. Na zeker 35 appjes (en hierbij overdrijf ik niet ) appte zij het volgende: Ohhhh wat grappig, sorry….maar mijn man zegt net dat het bed hier helemaal niet past! Sorry!!!!

Grrrrr godv)&^%^&%%^$%^$&^$^%$

Zonde, zonde, zonde van al mijn energie en kostbare tijd. Ik voel niet snel intense woede, maar deze mevrouw had ik bijna iets aan willen doen. Ik vond het helemaal niet grappig.
Daarnaast heb ik zitten wachten op mannen die kasten kwamen ophalen, een spiegel, een kapstok, de lamp. Ik weet niet hoever het rijden is hoor van Leiden naar Alphen aan den Rijn, maar ze hadden er inmiddels wel moeten zijn.

Klaar
Nadat Peter mij ook nog appte dat hij voor mijn spiegel van 2 meter slechts 7,50 kon betalen, omdat zijn vriendin hem na hun breuk helemaal had kaalgeplukt was ik er HE-LE-MAAL klaar mee! De Prachtige Mama in mij was hèèl ver te zoeken. Ik was èèn bonk geïrriteerd-bijna- ontploffend-mama-monster geworden. Ik wilde Peter op zijn nummer zetten. Hem toeschreeuwen; recht je rug, stop met klagen, ga op Tinder, plan een date met Marije (die van de kapstok) en maak je nuttig voor de maatschappij i.p.v mij lastig te vallen met je zielige verhalen!!!!!!!
….maar ik slikte alles in.

Mijn profiel heb ik per direct opgeheven.
No more Marktplaats voor mij. Nooit meer.
En komt De man toch nog wat rommel tegen…. dan mag hij het EVEN zelf op Marktplaats zetten!

Liefs,
Rachèl

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";