Mijn Ibiza tips

Ibiza is als vakantiebestemming nog altijd onwijs populair. Wie mij goed volgt, zal het niet ontgaan zijn. Dit jaar ging ik voor het eerst naar Ibiza. Eindelijk ging ik nu zelf eens ontdekken hoe happy dit eiland is! Ik had in mijn omgeving de meest fantastische verhalen gehoord, dus mijn verwachtingen waren daardoor sky high! En ik kan je nu alvast verklappen; Ibiza heeft aan al mijn verwachtingen voldaan. Misschien zelfs nog wel meer dan dat! 
Want wat hebben we gigantisch genoten. 

Samen met 2 vriendinnen verbleef ik in een kleinschalig appartementencomplex in Figueretas. Net naast Ibiza stad. Binnen 5 minuten lopen waren we op het strand. En lopen naar Ibiza stad duurde 20 minuten. Prima te doen! We hadden wel een auto gehuurd. Wil je meer zien van de omgeving dan is het huren van een auto wel te adviseren. Dat geeft je toch meer vrijheid en zo kun je ook op zoek naar de vele mooie baaitjes die overal verstopt liggen. 

Ons favoriete strandje was Cala Vadella. Niet al te groot en er was een fijne mix van toeristen met locals. Als je aan komt rijden en je kijkt naar beneden, dan is dat echt een prachtig gezicht. Het strand, de bootjes & het mega blauwe water. Absoluut een bezoekje waard. 

Daar in dat helder blauwe water spraken we met een echtpaar uit Portugal. Ze waren 50 jaar getrouwd en de liefde tussen hun was voelbaar. Ik vroeg naar het geheim van zo’n lang huwelijk. Het antwoord; elke dag een half uur lang flink ruzie maken en daarna weer gewoon doen! Zo hou je het vol 🙂 Daarnaast gingen ze vier keer per jaar op vakantie. Wellicht doet dat ook veel goed. 


Ibiza stad en de oude stad moet je ook absoluut even gaan bezoeken. Negeer de warmte en maak de klim naar boven, want eenmaal daar aangekomen word je getrakteerd op een waanzinnig uitzicht. Hier snap je waarom mensen verliefd worden op Ibiza en elk jaar terug willen! Slenter daarna naar beneden. Bekijk de vele leuke terrassen, het tapas eettentje op de trapjes en probeer te kiezen tussen al die leuke plekken! 

Er gaan veel verhalen rond over Ibiza en wat ik steeds hoorde is dat het verschrikkelijk duur is. Ik kan je geruststellen. Wij zijn er 5 dagen geweest en de plekjes die wij bezocht hebben waren stuk voor stuk goed betaalbaar. Kijk vooraf gewoon even op de menukaart, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Nog een tip; laat je in de restaurants adviseren. Het personeel weet welke tapas nou echt gigantisch lekker zijn. En neem minimaal 1 keer de paella en een heerlijke kan Sangria! Die moet je daar gewoon geproefd hebben. 

Wij waren er 5 dagen en met alle tips die we gehad hebben, konden we wel 5 maanden vullen. Dus besloten we op dag 2 om vooral ook dat te doen waar we voor gekomen waren. Relaxen, uitrusten & optimaal genieten. Dus die tip wil ik je ook meegeven. Je bent al altijd in de haast modus. Je vliegt vaak van school, naar supermarkt, naar sportveld. Hoe lekker is het dan om even niks te moeten. Even letterlijk stil staan (uh liggen) en gewoon genieten van de zon op je snoet! Wij vonden het heerlijk. Natuurlijk hebben we wel een aantal tips bezocht, maar we hebben lang niet alles gezien en gaan dus zeker nog een keer terug. 

Oh ja nog een tip. Neem de watertaxi naar Ibiza stad en bekijk het eiland vanaf de zee. Heerlijk even deinen op zo’n bootje en ondertussen genieten van het uitzicht! 

Als we het hierbij hadden gelaten dan was mijn conclusie dat Ibiza vooral heel gezellig, mooi en zeker ook voor vrouwen alleen heel toegankelijk is. Het beeld van een eiland vol met party people klopte totaal niet!

Tot de maandag….we hadden kaarten voor David Guetta, die draaide in de Ushuaia. Ik vind als je naar Ibiza gaat, dan moet je wel een keer zo’n avondje mee maken! Even feesten. En dat deden we. Met volle teugen!!! Met glitters en al stortten wij ons in het feestgedruis, waar de rosé “slechts” 9 euro kostte (ons was verteld dat een watertje 15 euro zou kosten), dat viel reuze mee…dus hoezee hoezee aan de rosé! 

En ja hoor daar waren de party people. Met 6 kilo glitter meer op de gezichtjes dan wij. Met gouden string badpakken (ook als het eigenlijk niet meer kan, maar dat terzijde). Jurkjes die weinig aan de verbeelding over lieten. Kortom we keken onze ogen uit! Mijn beeld was dat op zo’n feest 80 % heel extreem zou zijn en 20 % de “normale” mensen zoals wij. Het bleek andersom te zijn, dus ik voelde me er als een vis in het water. Lekker een avondje genieten. Na 3 rosé nog even met mijn voetjes in het zwembad van de Ushuaia gestaan, omdat een grappige knul beweerde dat ik dan de volgende ochtend 10 jaar jonger wakker zou worden 🙂 
Trap er niet in hoor. Het blijkt een leugen hahaha. 

Conclusie; het was werkelijk een top vakantie! Het eiland, de zon, de mooie natuur, de baaitjes, het mega blauwe water, de winkeltjes (ahhhhhhhhhhhhhhhhhh shop till you drop…), de haven, de oude stad, de zoete Sangria, die heerlijke tonijn tapas etc. etc. 
Wij hebben gelachen, heerlijk gegeten en gedronken en vooral extreem genoten. De batterij is weer iets opgeladen. En een koffer vol mooie herinneringen ging er mee naar huis. Ibiza heeft echt voor elk wat wils. Je kunt zelf jouw ideale vakantie daar beleven. 
Of ik terug ga? 
Zeker weten! 

Deze laatste foto zegt genoeg.
Liefs,
Rachèl 

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below