Oktober; borstkanker maand

Het is oktober. De maand waarin er nationaal en internationaal aandacht wordt besteed aan borstkanker. Om bewustzijn te creëren bij vrouwen. Het belang van zelfonderzoek in de spotlight te plaatsen en om geld in te zamelen voor nog meer onderzoek.

Mij werd gevraagd om mijn platform in te zetten om het goede werk van Pink Ribbon te promoten. En natuurlijk zei ik ja. Heel graag zet ik mij in voor dit goede doel. Dus bedankt Erika, dat je mij benaderd hebt om jouw indrukwekkende verhaal te delen. Heel mooi om te zien hoe jij, ondanks je eigen verdriet, je inzet voor Pink Ribbon.

Ik hoop dat dit stukje meehelpt. Dat je mooie donaties mag ontvangen. En nog belangrijker, dat al “mijn ” Prachtige Mama’s even stil staan bij deze nare ziekte en meer aan zelfonderzoek doen na het lezen van jouw stukje.

Het platform is voor jou!

Liefs,

Rachèl

***

Lieve prachtige mede-mama’s,

Twintig jaar geleden kreeg mijn oudere zus voor het eerst te maken met borstkanker. Ze herstelde, was jarenlang schoon, maar helemaal onbezorgd is het nooit meer geworden. Vier jaar geleden, vlak na haar 50e verjaardag, was daar de diagnose waar ze zo lang bang voor was: de borstkanker was terug en uitgezaaid deze keer. Twee jaar lang onderzoeken en behandelingen heeft ze het volgehouden, maar toen was haar lichaam en haar strijdlust op…

In nagedachtenis aan mijn lieve dappere zus, maar ook als steun voor vrouwen en mannen (ja – in mindere mate, maar er zijn zeker ook mannen die worden getroffen door borstkanker) die nog dagelijks hun eigen strijd leveren tegen borstkanker, zamel ik geld in voor Pink Ribbon.

Rachèl is zo lief om me te helpen om mijn boodschap te delen, maar ik wil júllie allemaal ook iets vragen:

  • Wil je alsjeblieft doneren? Ga naar mijn digitale collectebus en doneer, alle kleine beetjes helpen! Doneer hier.
  • Wil je mijn boodschap alsjeblieft zoveel mogelijk delen met anderen? Je mag deze post delen, of gewoon mijn digitale collectebus naar zoveel mogelijk mensen toesturen. Ook hier geldt: alle kleine beetjes helpen! Deel hier de collectebus.
  • Wil je alsjeblieft jezelf regelmatig zelf checken? Het is best spannend en lastig in het begin, maar hier vind je een goede uitleg hoe je dat het beste kunt doen en waarom het zo belangrijk is.

Gelukkig zijn er ook heel veel positieve verhalen van vrouwen die hersteld zijn (en blijven) van borstkanker en hoe meer onderzoek, hoe groter die groep wordt.

Bedankt voor jullie steun daarbij!

Lieve groetjes,

Erika

***

oktober borstkanker maand
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below