Omgaan met teleurstellingen bij kinderen – Een persoonlijk verhaal van Cindy

#Kinderen
#Teleurstelling
#Opvoeding
#Voetbal
#Ouderschap
#Emoties
#Veerkracht
#Familie
#Groeien
#Communicatie
#Zelfreflectie
#Steun
#Doelen
#Mamablog
#PersoonlijkVerhaal
#Levenslessen
#Kinderontwikkeling
#Gezinsleven

Lieve Prachtige Mama’s en betrokken ouders,

De teleurstelling

Vandaag wil ik iets met jullie delen over een recente gebeurtenis die me diep heeft geraakt. Het gaat over mijn zoon Daan, die op zijn tiende al behoorlijk gefascineerd is door voetbal. We hebben voor de zomervakantie het nieuws gekregen dat hij opnieuw niet is geselecteerd voor het selectieteam van zijn voetbalclub. Het was een bittere pil om te slikken, zowel voor hem als voor mij als moeder. Omgaan met teleurstellingen bij kinderen. Daar kun je als moeder ook nog veel van leren.

Mijn zoon is een gepassioneerde voetballer, net als veel kinderen van zijn leeftijd. Daan werkt hard op het veld, toont doorzettingsvermogen en is altijd enthousiast om te trainen en te spelen. Hij droomde ervan om in het selectieteam te spelen en had zijn zinnen erop gezet. Toen het nieuws kwam dat hij weer niet was geselecteerd, was de teleurstelling in zijn ogen onmiskenbaar. Hij voelde zich afgewezen en begreep niet waarom hij alweer niet werd gekozen.

Omgaan met teleurstellingen bij kinderen

Als moeder was het hartverscheurend om hem zo te zien. Ik wilde zijn pijn wegnemen, maar ik wist dat dit ook een kans was om hem een waardevolle les te leren over omgaan met teleurstellingen. Een les waar iedereen vroeg of laat in dit leven wel een keer mee te maken krijgt.

Luisteren naar hun gevoelens

Het is essentieel om een open communicatiekanaal met je kind te behouden. Ik heb mijn zoon aangemoedigd om zijn gevoelens te uiten, zijn frustraties te delen en te begrijpen dat het oké is om teleurgesteld te zijn. Het was heel lastig om hem zo verdrietig te zien.

#Kinderen
#Teleurstelling
#Opvoeding
#Voetbal
#Ouderschap
#Emoties
#Veerkracht
#Familie
#Groeien
#Communicatie
#Zelfreflectie
#Steun
#Doelen
#Mamablog
#PersoonlijkVerhaal
#Levenslessen
#Kinderontwikkeling
#Gezinsleven

Menselijke emotie

Ik heb hem laten weten dat zijn gevoelens belangrijk zijn. Teleurstelling is een natuurlijke menselijke emotie, en het is belangrijk dat kinderen leren hoe ze ermee moeten omgaan.
Samen hebben we nagedacht over wat hij de volgende keer anders kan doen en welke doelen hij voor zichzelf wil stellen. Dit helpt hem om te leren en te groeien, zelfs in teleurstellende situaties. We hebben onze steun en aanmoediging aangeboden, ongeacht de uitkomst. Het is belangrijk dat kinderen weten dat ze geliefd worden om wie ze zijn, niet alleen om hun prestaties.

Zoeken naar alternatieven

We hebben samen overwogen of hij wilde blijven proberen om in het selectieteam te komen of dat hij misschien naar een andere club wilde overstappen. Het was zijn beslissing, en we hebben hem gesteund in wat hij koos. Uiteindelijk bleek het samen mogen voetballen met zijn vriendjes de doorslaggevende factor te zijn. Hij kiest dus zelf om te blijven in zijn vertrouwde omgeving. Knap hoe hij zijn teleurstelling aan de kant zet.

#Kinderen
#Teleurstelling
#Opvoeding
#Voetbal
#Ouderschap
#Emoties
#Veerkracht
#Familie
#Groeien
#Communicatie
#Zelfreflectie
#Steun
#Doelen
#Mamablog
#PersoonlijkVerhaal
#Levenslessen
#Kinderontwikkeling
#Gezinsleven

Veerkrachtige kinderen

Deze ervaring heeft ons als gezin veel geleerd. Het heeft mijn zoon geleerd over veerkracht, vastberadenheid en het omgaan met teleurstellingen. Als moeder heb ik geleerd om geduldig te zijn, te luisteren en te ondersteunen, zelfs als het moeilijk is.

Ik hoop op een gezellig en sportief voetbalseizoen. En al is het niet het plaatje hoe we het voor ogen hadden, ik vertrouw er op dat mijn zoon er met volle teugen van gaat genieten. Ik kan niet wachten om hem weer stralend achter de bal aan te zien rennen!

Liefs,
Cindy
( Een trotse voetbal moeder)

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below