Onmisbare aankopen voor zwangere vrouwen

Zwangerschapskleding
Prenatale vitaminen
Zwangerschapskussen
Buikolie
Zwangerschapsboeken
Zwangerschapstips
Moederschap
Zwangerschapsverzorging
Zwangerschapsgezondheid
Babyvoorbereiding

Het verwachten van een baby is een spannende periode in het leven van elke vrouw. Naast de emotionele en fysieke veranderingen die een zwangerschap met zich meebrengt, zijn er ook tal van praktische benodigdheden die je moet overwegen. In dit artikel bespreken we de essentiële aankopen voor zwangere vrouwen die je helpen om deze bijzondere tijd zo comfortabel en gemakkelijk mogelijk te maken.

Zwangerschapskleding

Het eerste wat je zult merken tijdens je zwangerschap is dat je lichaam verandert, en dat geldt ook voor je kledingmaat. Het is essentieel om comfortabele en goed passende zwangerschapskleding te hebben. Denk aan zwangerschapstopjes, broeken met een elastische tailleband en jurken die meegroeien met je buik. Investeer in enkele stukken van goede kwaliteit die je gedurende de hele zwangerschap kunt dragen. En informeer zeker bij de Prachtige Mama’s in je omgeving. Misschien kun je wel wat leuke items lenen.

Zwangerschapskussen

Een zwangerschapskussen is een zegen voor zwangere vrouwen. Het biedt ondersteuning aan je groeiende buik en rug, en helpt je om comfortabeler te slapen. Er zijn verschillende soorten zwangerschapskussens beschikbaar, van C-vormige tot U-vormige kussens. Kies degene die het beste bij je past en je zal dankbaar zijn voor de goede nachtrust. Ook heel handig om straks als voedingskussen te gebruiken.

Zwangerschapskleding
Prenatale vitaminen
Zwangerschapskussen
Buikolie
Zwangerschapsboeken
Zwangerschapstips
Moederschap
Zwangerschapsverzorging
Zwangerschapsgezondheid
Babyvoorbereiding

Buikolie of -crème

Je groeiende buik kan soms jeuken en droog aanvoelen. Een buikolie of -crème kan helpen om je huid gehydrateerd te houden en jeuk te verminderen. Kies een product dat specifiek is ontworpen voor zwangere vrouwen en gebruik het regelmatig om je buik soepel te houden.

Zwangerschapsboeken

Kennis is macht, vooral tijdens de zwangerschap. Investeer in goede zwangerschapsboeken die je informeren over de verschillende stadia van de zwangerschap, bevallingsopties, en de zorg voor een pasgeborene. Deze boeken kunnen je helpen om beter voorbereid te zijn op wat komen gaat. En in deze digitale wereld is een papieren boek soms extra leuk. Heerlijk om op de bank lekker door te lezen of je eigen aantekeningen in op te schrijven.

Ik heb ook een top 5 gemaakt van DE tips die ik zelf in die periode kreeg vanuit mijn omgeving:

1. Stapels hydrofiele luiers inslaan.
Geen elke lijst voldeed hier namelijk aan. Sommige lijsten adviseerden 5, andere 10. Geloof me je kunt er echt niet genoeg hebben. Sla ze in met stapels tegelijk, want ze vliegen per dag door je handen.

2. Klein wasbakje.
Geen idee wat de officiële benaming is, maar het is een wasbakje en het lijkt eigenlijk een beetje op een honden-voederbak. Met 2 van die bakjes…. Hiermee kon ik op de commode mijn kleintje heel gemakkelijk even wassen. Zonder dat ik het badje helemaal hoefde te vullen. Ideaal om alleen even het gezichtje te wassen. Of de rug en de billen als ze onder de poep zitten. Echt een must-have!

3. De Mommy-Hook.
Tijdens een afspraak op het consultatiebureau zag ik daar bij een andere Prachtige Mama de Mommy-Hook aan de kinderwagen hangen. Wat een mega ontdekking. Met 1 baby kun je natuurlijk nog verrukkelijk shoppen! Alleen is dat mandje onderin de kinderwagen heeeeel snel vol. Aan de Mommy-Hook kon ik tal van tasjes kwijt. Ik weet nog dat ik echt verschrikkelijk blij was met deze ontdekking! Er kon ook een grote tas van de bakker aan. Voorheen propte ik dat dus onderin dat mandje. Echt mijn mom-life werd vanaf die dag een stuk gemakkelijker!

4. DE ideale fopspeen.
Welke maat, welke kleur? Je hebt geen idee waar je naar moet kijken. Ik heb ze allemaal geprobeerd en als ik dan een favoriet had, dan kocht ik er daar direct 3 van.

Er zijn vaak leuke nieuwe printjes en bovendien zo veilig vorm gegeven dat het gezichtje en neusje zoveel mogelijk vrij blijven. Daarbij gebruikt Difrax bewust duurzaam siliconen. Veiligheid voor alles natuurlijk, maar daarnaast is het toch ook heel leuk om zo’n speentje te matchen met de outfit…. Succes met de zoektocht naar de beste fopspeen voor jouw kindje.

Zwangerschapskleding
Prenatale vitaminen
Zwangerschapskussen
Buikolie
Zwangerschapsboeken
Zwangerschapstips
Moederschap
Zwangerschapsverzorging
Zwangerschapsgezondheid
Babyvoorbereiding

5. De ideale drinkfles

Dit is een lastige, want elk kindje is anders. Neem je nu een recht model? Of is de fles met een S-bocht handiger voor jouw spruit? Welke is de beste anti colic babyfles. Mijn tip. Koop 2 totaal verschillende. Kijk waar jouw kindje het beste uit drinkt en koop daar dan een aantal van. Bij mij was Isis met elke fles tevreden. Ze had hem ook altijd zo leeg. Bij Jamie bleek het een zoektocht. En die nam alleeeeeeee tijd voor zijn babyflesje! Wanneer de bodem eindelijk in zicht kwam, was het al bijna tijd voor zijn volgende voeding.

Gouden tip

En wat was nou DE GOUDEN TIP die jij van een Prachtige Mama mocht ontvangen? Deel hem vooral in je reactie. Het ligt misschien al jaren achter je, maar er zijn tal van zwangeren die hunkeren naar jouw informatie en jouw ervaringen!

Nog 1 tip van mijn kant; zorg voor een grote kring Prachtige Mama’s in je omgeving. Niets zo fijn om zo nu en dan te kunnen sparren met andere ervaringsdeskundigen. Bovendien is er dan altijd wel weer een nieuwe zwangere in je omgeving en kun je lekker vaak een babyshower organiseren.
Je kunt met deze groep Prachtige Mama’s de serieuze aspecten van het moederschap bespreken, maar ook lekker kletsen over de inrichting van je babykamertje of de babyshower versiering.

En deze Prachtige Mama’s groeien met je mee en blijf je nodig hebben. Ook als de fopspenen al lang in de wilgen hangen!

Liefs,
Rachèl

Hi, ik ben Rachèl . Prachtige mama van 2 lieverds. Ik ben de trotse oprichter
van dit fantastische platform. Let’s connect mama’s -X- 

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below