Ontsnappen

Soms wil je als ouder gewoon even ontsnappen aan al dat ‘kindergeweld’. – Het gezeur, de vragen, de rotzooi, brood- en fruitbakken, huilbuien, speelafspraakjes, driftbuien, trainingen, verjaardagspartijtjes, vriendenboekjes, de eindeloze berg wasgoed; soms wil je het gewoon even niet.

Gewoon even ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. Je niet alleen maar moeder/klaagmuur/vraagbaak/probleemoplosser/huishoudster/bediende voelen. De een kiest voor een dagje winkelen, een terrasje pakken, naar de film of een dagje sauna. Er zijn ook moeders die er een week vandoor gaan. Én, onderzoek wijst uit dat dit heel goed is.

😉

Opsluiten
Ik kies er af en toe voor om me te laten opsluiten. Nee, niet in een gevangenis of gesloten instelling (hoewel sommigen dat misschien ook wel een geschikte plek voor me vinden  ). Ik laat me opsluiten in een escaperoom. Je weet wel: van die ruimtes waar je allerlei raadsels, en puzzels op moet lossen om er weer uit te komen. Letterlijk de opdracht krijgen om uit die ruimte(s) te ontsnappen zorgt er voor dat je aan niets anders kunt denken dan aan die ruimte en de opdrachten die je moet doen. En aan de tijd. Je hebt maar een uur! Puzzels oplossen, vragen beantwoorden, samenwerken en gillen om de verrassende effecten. Al je aandacht richt je op het ontsnappen. Cijfer- of lettercodes achterhalen. Eindeloos aan slotjes draaien, kijken, nog eens kijken, nadenken, gissen, proberen en schrikken.

Geen moeder
De letterlijke opdracht om te ontsnappen zorgt voor een focus in je brein. Ongeveer een uur lang ben je geen ‘moeder’. Ik kan het iedereen aanraden: laat je eens opsluiten met wat vrienden/vriendinnen en probeer binnen het uur alle puzzels op te lossen.

Het lukte! Tititititi DORA!!
Ik heb dit nu vier keer gedaan. Niet altijd met een geslaagd resultaat. Sterker nog: het is drie keer (nét) niet gelukt en één keer wel. En ja, het waren vier verschillende escaperooms. Het is best grappig dat dit ‘opsluiten’ je als moeder eigenlijk ook een heel ‘bevrijdend’ gevoel geeft. Even weg van alle ‘kinder-/puberperikelen’ en gewoon samen aan de slag om tig codes te ontrafelen om slotjes open te krijgen. En of het nu lukt om binnen een uur te ontspannen; het lukt wél om even te ontsnappen aan de waan van de dag.

Vriendschap
Zo’n opsluiting en afzondering van de rest van de wereld zorgt ook voor een nog hechtere vriendschap. Alleen lukt het je namelijk niet om een escaperoom te ontvluchten. Is een vriendschap niet zo geweldig: dan kan een escaperoom een vriendschap behoorlijk op de proef stellen. Bedenk dus wel goed met wie je dit avontuur wilt aangaan.

Ontsnappen aan de waan van de dag en het ‘kindergeweld’? Ga naar een escaproom.

Groet,
Gaby


Ik ben Gaby Drees (1978), moeder van drie geweldige meiden (2006 – 2008 – 2011), vriendin van de leukste kerel en communicatiedeskundige bij een woningstichting en als zelfstandige onder de naam Commando Pinkelen. Ik woon in een bruisend dorp in Twente. Ik ben eigenwijs, hou van vernieuwing/verandering, maak niet alles af waar ik aan begin en deel graag mijn belevenissen via blogs.
Je kunt mij ook volgen op mijn eigen site: klik hier 

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";