Op-voe-ding!

Op-voe-ding.

Volgens de  Van dalen 3 lettergrepen.Intimie die me kennen, weten dat ik een woord & tekst mens ben. Dus google ik na een ‘niet nader te noemen desastreuse in-bed-legging– (prachtig woord trouwens ) snel:“Opvoeding’ ‘ > het proces waarin een persoon, meestal een kind, wordt gevormd naar de normen en waarden van diens opvoeders. <)*het stukje ‘op‘ snap ik, als in de ladder op: omhoog, verder gaan, stappen maken…..*Voe, spreekt voor zich, voeden, het letterlijk geven aan eerste levensbehoefte en voorzieningen, voedsel, onderdak…… liefde.En dan, ‘ding‘. DING??? ding, ding, ding!?! ‘in het nederlands vaak een voorwerp, object of zaak, te vergelijken met ‘iets’…..in de ethiek, is een ding, het tegenovergestelde van een persoon…

 

Halleluja! het ligt niet aan mij! Dat ‘ding’ wat ik net in bed heb gelegd is gewoon een verbuiging van een kleine 6 jarige lievelings muis die even ‘iets’ aan haar laddertje stuk had nadat ze 2 kommen chips had mogen eten omdat ik die VOE niet volgens de normen en waarden had aangereikt.Snap je hem nog?        ‘ik zucht’ Mama ook niet, maar dat zal vast de essentie zijn van opvoeden. Slaap lekker lieverds, hou van jullie.Liefs,Saskia#waarisdewijn

saskia

 

Ik ben Sas, een Limburgse mama van 34, verloofd met de knapste zelfstandige dakdekker van het land (??) en dolgelukkig wonende in een krakend jaren dertig huis waar beide kinderkamers zijn gevuld met 2 energieslurpende maar bloedmooie mensjes, genaamd mijn kindjes. ????Schrijven is voor mij als yoga, maar dan zonder die ‘per ongeluk’ ontsnapte scheetjes.En voor jou, de lezer; Lees mijn mama waanzin wel met een vette knipoog, want dat is zoals ik ben: een tikkeltje sarcastisch, bijdehand maar vol met liefde voor de liefdes om mij heen: ‘omdat het leven al serieus genoeg is’

  

 

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below