Shiatsu-massage; wat een beleving

Lieve, prachtige mama wanneer heb jij voor het laatst nog eens echt stil gestaan? Even alle aandacht voor jezelf. Even aandacht voor je lichaam en je eventuele klachten? Of dender je ook altijd maar door?
We weten zo goed voor onze kinderen te zorgen, maar onszelf vergeten we (te) vaak.

Ik ook hoor. Ik dender ook altijd maar door. Altijd druk, altijd bezig, altijd onderweg van A naar B. En als ik dan een keer niets “moet” dan val ik om 21.00 uur in slaap op de bank… Wie ook?!

Maar wat een geluk voor mij dat ik benaderd werd door Josine om een keer bij haar een Shiatsu-massage te ondergaan. Eerlijk gezegd moest ik echt even opzoeken wat dat nou precies is. Onbekend maakt onbemind en ik was wel een beetje bang of ik het niet ” zweverig” zou vinden. Tijd om eens even goed op haar site te lezen wat Shiatsu nu precies is:

WAT IS SHIATSU?

Shiatsu is een Japanse massagetechniek en betekent letterlijk vingerdruk: Shi = vinger, atsu = druk.
Met de duimen en handen, maar ook met de knieën, ellebogen, voeten en door middel van strekkingen en manipulaties wordt er gericht druk uitgeoefend op bepaalde punten van het lichaam. Hierdoor wordt het lichaamsbewustzijn geactiveerd en zoekt het lichaam naar een betere balans.
Shiatsu werkt ontspannend, versterkt de basisconditie en bevordert de vitaliteit, waardoor tal van klachten kan worden weggenomen.
De behandelruimte
Josine & haar prachtige kinderen


Nou dit klonk veelbelovend. Zou ik 2019 dan gewoon toch een beetje Zen gaan afsluiten? Ik twijfelde enorm of dit nou wel echt iets voor mij zou zijn. Toch ontdek ik graag nieuwe dingen en nam ik de uitnodiging dankbaar aan.

Zo nu en dan moet je eens uit je comfort-zone treden om te ontdekken wat er nog meer te ontdekken valt in deze wereld.
En zo kwam het dat deze ” prachtige” mama op een maandag ochtend bij Josine op de mat lag voor een ware Shiatsu-massage. Ik besloot volledig open te staan voor wat komen ging en ik werd aangenaam verrast!

Nu heb ik al jaren last van pijnlijke schouders en nek. De spieren keihard. Letterlijk altijd druk op mijn schouders. Met Josine besprak ik mijn klachten (ook nav mijn ingevulde vragenlijst) en ze ging met mijn lichaam aan de slag. En dan niet met mijn schouders, maar eerst met mijn benen en voeten. Die pijnlijke schouders komen van mijn drukke hoofd. Altijd denken, zorgen, afwegingen maken. Dat kost veel energie. En mijn energie moet weer door mijn hele lijf stromen. Er moest weer meer balans komen!

Nu ik dit opschrijf klinkt het wellicht toch weer een beetje zweverig, maar daar is niets van waar. Josine heeft mij zeker aan het denken gezet. Ik kreeg allemaal handige tips mee om ook thuis mee aan de slag te gaan en ik ga ze allemaal uitproberen. Ik ben blij dat ik het een keer heb mogen ervaren en zou jullie echt allemaal zo’n uurtje gunnen. Even stilstaan bij jezelf. Je klachten. En wie weet hoeveel beter je jezelf voelt na deze behandeling.

Klachten vrij?
Of mijn klachten zijn verdwenen? Dat kan ik nu nog niet zeggen. Mijn lichaam voelt nog een klein beetje beurs bij het typen van dit blog. Wel is het heel opvallend dat mijn handen kouder voelen en mijn onderrug warmer. Zou de energie weer stromen?

Al met al ben ik echt aangenaam verrast. Josine is een heel fijn, warm persoon waar je direct bij op je gemak bent. Dat lijkt me ook heel belangrijk. Baby’s, prachtige mama’s, prachtige oma’s iedereen kan bij haar terecht. Ben je nieuwsgierig neem dan eens een kijkje op haar site. En heb je zelf hier goede ervaringen mee? Laat het ons dan weten.

Zelf ga ik over een tijdje zeker nog eens terug! Omdat ik het heel belangrijk vind dat IK ook in balans blijf. En ik ga aan de slag met haar adviezen. Eens kijken wat dat op de korte en langere termijn voor effect gaat geven. Ik hou jullie op de hoogte!

Liefs,
Rachel

Hi, ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Getrouwd en mama van 2 lieverds. Verder ben ik druk, extreem ongeduldig, eigenwijs & enorm ambitieus. En heb ik een fanatieke oorbellen verslaving. Ook ben ik de trotse oprichter & eigenaar van dit fantastische platform. Let’s connect mama’s -X- 

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";