Lekker slapen!

Hoogzwanger was ik van mijn 1e wolk van een baby. En slapen was elke nacht nog een heerlijke luxe. Ik genoot van mijn zwangerschapsverlof en ik kon niet wachten om die kleine hummel te ontmoeten. Ik telde de dagen af. Het kamertje was helemaal klaar. Het wiegje stond al te pronken in mijn slaapkamer en vanuit mijn bed droomde ik over mijn roze baby.
De ervaren prachtige mama’s uit mijn omgeving voorzagen mij van goede raad. En 1 item bleef maar terug komen. Slaap!!! Lekker slapen. Probeer in de middag te slapen. Slaap in de avond. Slaap zo veel als je kunt!!!!!

Nu het nog kan……

How will I know
Jeetje wat vond ik dat advies enorm overtrokken. Zo erg kon het toch niet zijn? Ik hoorde wel eens verhalen over vreselijke huilbaby’s, maar dat was toch een uitzondering? Je zou toch nog prima kunnen slapen? En zo’n baby slaapt de eerste weken toch alleen maar? Dan zou ik toch ook heerlijk kunnen slapen?
How little did I know.

Huilen maar
En nu zal iedere ervaren prachtige mama beamen, dat het heerlijke slapen afgepakt wordt zodra die kleine koter op de wereld komt. Het is afgelopen. Klaar. Jazeker er zijn zo nu en dan nog best goede nachten, maar de meerderheid is om te huilen. En zo lever je jaar na jaar steeds een beetje meer slaap in. En ga je van moe naar moe-der en dat is echt next level moeheid.


Mandje
Daarom is slapen voor mij zo belangrijk geworden. Ik probeer regelmatig op tijd naar bed te gaan. Uitslapen lukt al 12 jaar niet meer en dus ga ik maar vroeg naar mijn mandje om zo nog wat verloren slaap in te halen. Zou je het ooit nog kunnen bijslapen? Ik betwijfel het. Want het is toch wel enorm lekker zo’n goede nachtrust. Het woord verklapt het al. Nachtrust. En een beetje rust in het prachtige mama bestaan is helemaal niet verkeerd.

Lekker slapen

Lekker dromen

Slapen is een feestje

Bij Snurk weten ze er alles van hoe heerlijk het is om te slapen. En zeg nou zelf onder zo’n gezellige dekbedovertrek is slapen toch een feestje? Ze mochten hier zelf kiezen. Het werden de lekkere, rode kersen en het grappige tekkel overtrek. Hup naar je mandje roep ik nu elke avond. En de laatste dagen is het een feestje om in zo’n gezellig bed te kruipen. Dankjewel Snurk! Jullie weten wel hoe je de kinderen kunt verleiden. Slapen was nog nooit zo leuk.
Er is ook een te grappige overtrek met macarons. Die vind ik voor mezelf wel erg geinig. Alleen ben ik bang dat ik dan niet in slaap kom, omdat ik dan aan macarons denk. En honger krijg. Dan naar Parijs wil voor de allerbeste macarons. En zo dus nog niet aan mijn zo geliefde slaap toe kom…..

Sweet dreams

Terug naar de kids. Die dromen vast van kersentuinen en een eigen hondje. Die eerste kan ik nog wel regelen, maar die tekkel blijft bij een katoenen variant. Hij heet trouwens James en dat vindt mijn Jamie extra leuk. Zo nu en dan noem ik hem namelijk James. Dus hij heeft er echt een vriendje bij.

Chillen
Het bed is ook veel meer een heerlijke chill plek geworden. Even lekker op het schermpje. Chatten met vrienden of een toffe Tik Tok opnemen. Maar gelukkig wordt er ook geleerd en gelezen in het bed.
Voor voorlezen zijn ze inmiddels te groot. Dat willen ze echt niet meer. Wel vinden ze het lekker om als ze naar bed moeten nog heel even te mogen lezen. In een zelf uitgezocht bibliotheek boek en ook vaak uit de Tina of Donald Duck. Nog even lekker lezen en dan echt slapen. Maar echt niet langer dan 8 uur per nacht. Stel je voor dat je ouders uitgerust wakker worden. Dat moeten we niet hebben.

Slaap lekker prachtige mama’s. Geniet van je nachtrust. En lees je dit terwijl je zwanger bent, dan weet je wat je te doen staat. Slapen! Slaap nu het nog kan.

You can thank me later.

Liefs,
Rachèl
( Dit blog is een samenwerking tussen Snurk en Prachtige Mama’s)

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below