Thuis op vakantie naar je droombestemming!

Ook al is het jammer dat veel vakanties niet zoals geboekt door kunnen gaan, je kan toch een dagje naar je droombestemming. Wel met een beetje fantasie dan hè! Daarom deden wij in de meivakantie alsof we in New York waren. Dat was namelijk waar wij eigenlijk een week zouden zijn in die vakantie. Thuis in New York dus! Ok, het is niet echt, maar we hebben wel een superleuke dag gehad samen.

Voorpret

Niet alleen ik had al voorpret met de voorbereidingen voor onze nepvakantie. Ook de meiden kwamen de week voor onze nepreis goed in de stemming. Ze keken een paar films die zich in New York afspelen. Het is een populaire filmstad, dus keus genoeg! Van 100% Coco New York en huisdiergeheimen tot Superman en Night at the Museum.

Amerikaans eten

Het eerste waar wij aan dachten, was Amerikaans eten. Dus als ontbijt stond ik Amerikaanse pannenkoekjes en kaneelbrood rolletjes te bakken. Fruit werd een gezonde smoothie. Als lunch hadden we hotdogs, bagels en sandwiches. Natuurlijk moest er ook nog wat gebakken worden door de meiden: een New York Cheesecake en Lemon Poppy Seed Muffins. ’s Avonds aten we broodjes hamburgers en pulled Chicken. Een oreo ijsje was het toetje. Dit alles met New Yorkse geluiden zoals de metro op de achtergrond dankzij een playlist van Spotify.

Reisquiz

Om echt goed in de stemming te komen, deden we een New York quiz. Dankzij een goede vriend met reisbureau knipte ik allemaal foto’s van New York uit en bedacht daar vragen bij. Hoeveel trappen heeft het Empire State Building bijvoorbeeld. De quiz vulde ik nog aan met allerlei weetjes over New York.

Uitjes

Op vakantie ga je er veel op uit, leuke dingen doen. Dus ook op deze nepvakantiedag! Zo gingen wij skaten en skateboarden in het park (eigenlijk dus Central Park) en graffiti in industriële wijken bekijken (oftewel streetart in Brooklyn). Dit alles op een toeristische manier, dus met foto’s maken! Ook maakten we een nepfoto, dus een foto waarop het lijkt alsof we in New York waren.
Naast actief op pad, gingen we ’s avonds ook online leuke uitjes doen. Nou ja, kijken dus eigenlijk. Je kan namelijk online bij musea binnenkijken, maar ook bij de M&M’s Store, Fifth Avenue en over de Brooklyn Bridge. Lekker relaxed op de bank, groot scherm en popcorn en nacho’s erbij!

Reis om de wereld

Waar je ook naar toe wilde gaan, deze nepvakantie kan je voor elke bestemming maken. Ander idee is om niet één land te doen, maar je dat je net als bij mijn Reis om de wereld kinderfeestje doet; verschillende landen over de hele wereld bezoeken. Voor elk land is er wel iets speciaals te bedenken. Waar gaat jullie nepreis heen?

Liefs,

Jessica

Ik ben Jessica Lauret, 41 jaar en woon samen met manlief en mijn twee dochtertjes Julie (12) en Evie (10) in Tilburg. Ik hou van strand, Zeeuwse bolussen (tja, ik ben een Zeeuws meisje), zure matten, fotograferen, lezen, bakken en koken. En vooral van leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden. Stilzitten kan ik echt niet, wat goed uitkomt met twee creatieve, sportieve en ondernemende dochtertjes. Met hun vriendinnen zijn mijn kids ook meteen mijn eigen testteam van nieuwe kinderfeestjes. Ik ben namelijk eigenaar van de webshop 
www.vankaat.nl waar ik complete feestpakketten voor de leukste kinderfeestjes verkoop. Superleuk om zowel de jarige als de ouders blij te maken met een thuisfeestje. Elke dag is het dus feest voor mij! 
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below