Van alles wat – met zonder inspiratie

Geen inspiratie, geen tijd of zin om te koken, even moe van het gezeur van de kinderen “ik lust dat niet!!!”??
Hier een paar, direct uit te voeren, tips (maar laat de opvoedingsmaffia dit niet horen):

1. Met stip op nummer 1; omkopen!! Dit zal ongetwijfeld het meest NIET pedagogisch verantwoord zijn, maar soms zó fijn om even blije gezichtjes aan tafel te zien. Bij ons werkt het zo: als je (bijvoorbeeld) 10 happen van je stamppot eet, krijg je een paar chippies. Ik troost mezelf met de gedachten dat ik dan biologische chips van linzen of kikkererwten geef. Want ik heb mezelf wijs gemaakt dat deze best in een gezond eetpatroon passen! Overigens heb ik dit omkopen niet helemáál zelf bedacht…oma had boerenkool gemaakt (en niemand kan die zó lekker maken), maar dochterlief wil niets hebben van alles wat groen is (behalve groene snoepjes en ijsjes dan). Zij zat te zeuren over snoep. En ik floepte er onnadenkend uit (na 10x nee gezegd te hebben): als je goed je boerenkool hebt gegeten….Niet overdreven heeft dochterlief vervolgens 20 minuten gehuild, gezeurd, boos geworden “ik wil snoep!!”. Totdat we de jassen aan hadden, toen riep ze opeens op precies dezelfde toon: “ik wil boerenkool!!” En ja hoor, haar bordje stond er nog en daar ging ze (hoe bedoel je ze houdt ons voor de gek??). En toen haar bordje bijna leeg was…ja toen kwam ik er niet onderuit…toen kreeg ze een snoepje. Sindsdien maak ik er soms maar gewoon gebruik van…en lust ze spontaan allerlei stamppotten met andijvie, sperziebonen, wortel, zuurkool…noem maar op!

2. Op een goede tweede plaats staat wat wij noemen: van alles wat. Ik gooi dan de hele tafel vol met eten: verschillende groenten en fruit, nootjes (de gezonde variant ongebrand en ongezouten), olijven, chipjes (ja…alweeeeer), crackers of boterhammen, gekookte eitjes, avocadosaus (saus klinkt aantrekkelijker dan quacemole), plakjes kipfilet of gerookte zalm of garnalen. Lekker laten gaan vervolgens! En als ik meer controle wil op wat ze precies eten (lees: dat de helft wat ze eten groenten is i.p.v. alleen maar chips 😉) dan maak ik een bordje voor ze klaar met al deze dingen erop.

3. Leuke variant op bovenstaande: geblinddoekt eten en raden wat het is! Ook niet zelf verzonnen, maar dit doen ze in een filmpje van een vlogfamilie, dus dan is het cool! En dan gebeurt er iets wonderlijks….kids eten opeens heel veel en ook nieuwe dingen! Behalve als je Jolie heet, dan spuug je, ondanks dat je al ruim 4 bent, gewoon uit wat je niet kent of niet lekker vindt…

4. Nog een andere variant op bovenstaande, zet alles op de salontafel, zet een familiefilm aan, schenk jezelf en je man een groot glas wijn en chillen maar!

5. Een wat ongezondere tip, maar succes aan tafel verzekerd: Manlief “eten” laten halen bij de snackbar! Gewoon lekker ordinair patat met frikandellen. Overigens hoorde ik nog niet zo lang geleden op het nieuws dat frikandellen heel gezond zijn…dus…

6. Voor een íets gezondere snackvariant, maar dan dus gepland, gooi ik ook weleens friet in de oven. Wat rauwkost erbij, klaar!

7. En als ik het écht écht écht niet meer weet, óf als ik niet thuis ben…tja…dan is er altijd nog dat “restaurant” met die gele M….die M van….MEGA slecht, en MEGA blije kinderen!

Wie heeft voor mij nog zo’n gouden tip?

Liefs,
Sabine


Foto: the big bang bij The Jane in Antwerpen 

Hallo prachtige mama’s, ik ben Sabine, 36 jaar geboren en getogen in Alphen aan den Rijn. Getrouwd met een rasechte Alphenaar Wilco. Samen hebben wij 2 prachtige kinderen, Jolie (4) en Stijn (7).
Naast moeder zijn werk ik met veel plezier ook 3 dagen als psycholoog in een revalidatie- en re-integratie bedrijf.
Mijn passie in het leven is eten, en alles wat met eten te maken heeft. Lekker eten,koken, uiteten. Met 2 foodievriendinnen proberen we de beste restaurants van Nederland te ontdekken, en ook van buiten Nederland op ons jaarlijkse “culi-stedentrip”. Je kan wel zeggen dat ik een echte foodsnob ben geworden. Al is mijn eeuwige guilty pleasure gewoon een goede hamburger…en bitterballen…met rode wijn…
Maar daarnaast ben ik ook een gezondheidsfreak en doe ik mijn vrije tijd een opleiding tot voedingsdeskundige. Lekker én gezond eten is een van mijn grootste uitdagingen. 
Over deze passie wil ik graag gaan schrijven. Ik heb wat ideeën op de plank liggen, maar ik vind het helemaal leuk als jullie vragen hebben op het gebied van voeding, op welke manier dan ook. 
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";