Vrolijke snel klaar traktaties: lollies!

Een traktatie hoeft niet heel veel tijd te kosten of lastig te zijn. Je kan namelijk ook met kant en klare spullen leuke traktaties maken.

Zure mat lollies

Zure matten, daar zijn mijn dochtertjes en ik echt gek op! En daar kan je dus heel makkelijk zelf een lolly van maken: een zure mat lollie. Je hebt hiervoor een paar zakjes zure matten in verschillende kleuren of regenboog nodig. Pak twee verschillende zure matten en leg deze op elkaar. Rol de matjes tegelijk op tot een rondje. Pak weer twee zuren matten en rol deze ook nog om de ronde heen. Je hebt dan dus een ronde van vier zure matten. Deze ‘zure mat rol’ steek je op een stokje (bijvoorbeeld een suikerspinstok of een stevige satéprikker). En dan heb je al de lollie! Als je wilt kan je nog een dubbele zure mat losjes op het stokje rijgen.

Speklollies

De speklolly traktatie is een populaire traktatie. Niet echt gek, want deze traktatie ziet er superleuk uit en zijn ook nog ’s makkelijk te maken. Koop lange kabelspekken en rol een kabel op tot een plat rolletje. Steek dit rolletje op een vrolijk stevig rietje of stokje. Duw niet te hard op de spek, want dat plet je ‘m. Beetje uitkijken dus! Om het af te maken vouw je een zure mat in drieën en prik deze onder de spekrol. Ziet er feestelijk uit toch?

Sneeuwpop lollies

Sneeuw, dat blijft iets magisch. Een sneeuwpop als traktatie is dan ook erg leuk in de winter. Of voor de Frozen fans natuurlijk! Koop witte oreo’s en steek deze op een lolliestokje. Doe dat wel echt voorzichtig, want de koekjes breken best snel. Goed excuus dus om een paar pakken oreo’s extra te kopen.  Teken met donkere choco decoratie stift of zwarte eetbare stift oogjes en een mond op de oreo. De sneeuwpop kan je met een rode decoratiestift of eetbare stift een wortel als neus geven. En ja hoor, ik sluit weer af met een zure mat: die knoop je om het stokje als lekkere warme wintershawl.

Liefs,
Jessica

Ik ben Jessica Lauret, 41 jaar en woon samen met manlief en mijn twee dochtertjes Julie (12) en Evie (10) in Tilburg. Ik hou van strand, Zeeuwse bolussen (tja, ik ben een Zeeuws meisje), zure matten, fotograferen, lezen, bakken en koken. En vooral van leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden. Stilzitten kan ik echt niet, wat goed uitkomt met twee creatieve, sportieve en ondernemende dochtertjes. Met hun vriendinnen zijn mijn kids ook meteen mijn eigen testteam van nieuwe kinderfeestjes. Ik ben namelijk eigenaar van de webshop 
www.vankaat.nl waar ik complete feestpakketten voor de leukste kinderfeestjes verkoop. Superleuk om zowel de jarige als de ouders blij te maken met een thuisfeestje. Elke dag is het dus feest voor mij! 

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below