Weg met die magneetplekken!

Heb je ook plekken in huis die altijd rommelig zijn? Zoals de hoek van de tafel, de fruitschaal, trap of stoel in je slaapkamer? Zo’n plek waar altijd spullen liggen en die meer rommel aantrekt. Dat noemen we een magneetplek.

Heb jij er ook last van en wil je weten hoe je er vanaf komt? Volg dan deze stappen. Je zal merken dat je huis er meteen opgeruimder uit ziet.

· Maak 20 minuten vrij om je voor 100% op je magneetplek te storten.

· Kies eerst één magneetplek. Neem de magneetplek waar jij je het meest aan ergert. Maakt niet uit of dat de tafel is, je trap of de stoel. Voor dit voorbeeld neem ik de tafel.

· Zorg dat je alle spullen weg haalt. Er mag dus niks meer blijven liggen.

· Laat alle spullen een voor een door je handen gaan. Gooi meteen weg, wat er weg kan. Wil je iets bewaren? Kijk dan of je daar al een logische plek voor hebt. Zo niet, kijk dan of je die kunt maken. Misschien kom je er wel achter dat er altijd haarspullen van de kinderen op de tafel ligt omdat je daar hun haar doet in de ochtend. Dan is het handig om een opbergplek voor de haarspullen in de buurt te hebben. Dit voorkomt dat je heen en weer moet lopen of dat dus alles op de tafel blijft slingeren.

· Overleg met de overige gezinsleden waar ze spullen moeten opbergen of waar behoefte aan is. Misschien vindt je partner het wel handig dat er een sleutelkastje bij de deur komt omdat hij nu altijd zijn sleutel op tafel legt als hij thuiskomt.

· Ruim meteen op! Natuurlijk is het makkelijk om iets even op de hoek van de tafel neer te leggen omdat je handen vol zijn met boodschappen. Maar alles wat je binnen 2 minuten kunt opruimen: doe dat meteen.

· Hou het bij. Nu je magneetplek leeg is, is het belangrijk om het dagelijks bij te houden en het niet meer uit de hand te laten lopen. Want de gewoonte om alles maar daar neer te leggen moet doorbroken worden. Loop dus voor het slapen gaan even langs je vroegere magneetplek. Mochten er weer spullen liggen, ruim die dan meteen op. Zo doorbreek je de cirkel.

Je zal merken dat als je alle magneetplekken zo opruimt je huis er een stuk opgeruimder en leger uitziet. En wie wil dat nou niet!

Hoe ziet jouw magneetplek eruit?

Groetjes,

Marianne

Hallo! Ik ben Marianne Bodenstaff, 46 jaar en samenwonend met Mark en onze drie kinderen in Waddinxveen.
Zolang ik me kan herinneren word ik blij van alles wat met plannen en organiseren te maken heeft! Dat heeft altijd een prominente rol gespeeld, thuis in het gezin, maar ook in mijn werk. Ruim twintig jaar heb ik voor verschillende bedrijven gewerkt. In 2017 kwam ik in aanraking met professional organizing, of wel opruimcoaching. Dat sprak mij zo aan dat ik besloot er mijn beroep van te maken. Sindsdien heb ik diverse cursussen en trainingen gevolgd en tientallen mensen mogen helpen met het opruimen van hun huis en administratie. Of het inzichtelijk maken van hun financiën.
Het is heerlijk om opruimcoach en budgetcoach te zijn! Neem zeker even een kijkje op mijn site; klik hier.
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below