Welke hobby past bij je kind?

Al toen onze mini´s nog echt ieniemienie waren wist mijn man het al zeker. Die hobby moest en zou een teamsport worden! Zelf was hij jarenlang een fervent voetballer geweest en zijn vrienden, zijn maten van toen zijn nu nog zijn beste maten.

Samen trainen, samen sporten, samen ‘ vechten ‘ voor een overwinning, samen teleurstellingen verwerken en samen op het rechte pad blijven! Naar zijn idee was de voetbalwereld de basis van zijn opvoeding. En het leek hem daarom uitermate belangrijk dat ook de telgjes op een teamsport terecht moesten komen.

Telg 1 haalde haar A en haar B diploma en snel daarna gingen wij op zoek naar een voor haar geschikte sport/hobby. Wij hoorden via vrienden dat hockey tegenwoordig niet meer louter voor de ‘ kakkers’ is en dat je ook best op hockey kunt als je vader geen notaris of huisarts is. Het is anno 2019 meer toegankelijk.

Althans dat dachten wij….
Toegankelijk was het zeker. Dochterlief mocht een proefles meedoen. Rende over het groene veld van links naar rechts en hield het na een uur lekker voor gezien. Doeiiiiii hier ga ik echt niet op zei ze. Veel te veel rennen en het moet ook in de regen. Daar heb ik geen zin in!

Jammer voor ons, maar als ze iets niet wil…ga dan maar op je kop staan…..(karaktertrek van de voetballer….)
En dus ging ze op dansen. Zeker 5 keer. Daarna was dat ook reuze stom. Daarna wist ze het zeker, het werd turnen. Er was een dure les geleerd en dus moest ze eerst in haar gymkleren turnen. Totdat ze het echt zeker wist. Met veel plezier werd er geturnd. Het dure, felbegeerde paarse glitterpakje werd aangeschaft en 5 lessen daarna… had mevrouw ook deze hobby wel gezien.

-zucht-

Er volgde even een hobbyloze periode tot op zekere dag haar beste vriendinnetje aankondigde op hockey te gaan! Wij sprongen een gat in de lucht. Dit moest goed komen. Weer namen wij haar mee naar de groene velden en dit keer was zij er helemaal klaar voor! Ineens zag ze de lol van het spelletje in. Ze werd steeds beter, sneller en bloedfanatiek. En ik kan nu echt zeggen dat zij op het hockeyveld he-le-maal in haar element is. Zij zeurt nooit dat ze moet trainen. Ze kijkt uit naar elke wedstrijd, heeft een enorm leuk team en verheugt zich ontzettend op alle momenten samen met haar team.

En wij, wij zijn blij met de teamsport, maar vooral met het feit dat ze nu iets gevonden heeft wat haar past als een oude jas. Er is niks heerlijker, dan kijken naar je kind die helemaal in haar element is.

Liefs,
Rachèl

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";