Wie ben jij en wat is jouw stijl?

Heb jij echt een eigen stijltje of draag je graag wat je voorbij ziet komen in de mode?Voor velen is dit helemaal niet zo makkelijk merk ik en waarom willen we graag een eigen stijl?

Stijl is zeggen wie je bent zonder nog maar een woord te hebben gesproken.

Onze kledingkeuze kan 1 van de meest creatieve vormen van zelf expressie zijn en mode is verleidelijk, maar het kan ook verwarrend en irritant zijn wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet en alleen maar te veel geld uitgeeft aan kleding die die je maar 1 of twee keer draagt.Ten eerste is het allerbelangrijkste dat je je lekker voelt in je kleding en dat het bij je persoonlijkheid en figuur past.

Om je stijl te ontdekken, is het belangrijk dat je gaat kijken naar wie je bent en wat je wil uitstralen. Probeer niet de mode op de voet te volgen maar draag wat bij je past.

Style has no Size’

Accepteer jouw maat en lichaam, durf op te vallen, want je bent het waard! Er goed uitzien en stijlvol zijn heeft niets met een kledingmaat te maken.Kleed je nooit voor iemand anders, maar kleed je voor jezelf anders zal je dit ook niet uitstralen.

‘Style is never out of fashion’

Kies kleding die bij je past en niet omdat het in de mode is.Aandacht aan je uiterlijk besteden is ook een kwestie van jezelf iets gunnen.

Als je iets nieuws past in de winkel, vraag jezelf dan af: bij welke gelegenheden kan ik dit dragen? Kan ik het naar mijn werk dragen? Kan ik het combineren met mijn andere kleding? Is het voor meerdere seizoenen geschikt? Moet je er te lang over nadenken, hang het dan terug!

Verwacht niet dat je meteen je eigen stijl begrijpt, dit moet groeien.

Een tip die ik je als laatste wil meegeven is om te kijken op Pinterest. Dit is een online prikbord waarop gebruikers beeldmateriaal zetten en dit kunnen delen met anderen.

Hier kun je gaan kijken wat je leuk vindt (ook leuk voor food, reizen, inrichten etc) en hier een eigen moodboard van maken. Op deze manier gaat het je vanzelf opvallen welke stijl jou opvalt en het meeste aanspreekt.

Succes!Stijlvolle groet,Marieke

Mijn naam is Marieke de Nijs en ik ben oprichtster van Styleplan.Als imagostyliste en kleurconsulente hoop ik jou te kunnen inspireren en met een andere blik naar jezelf te kijken.Stijl staat voor wie je bent, zonder dat je je hoeft uit te spreken. Alleen waar begin je en wat wil je uitstralen?Elke vrijdag ga ik jou daar een beetje bij helpen!Wil je meer weten over styleplan, neem dan een kijkje op mijn site; Styleplan en volg mij op FB en Instagram.

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below