Zelf scrunchies maken voor je dochtertje!

Scrunchies, je weet wel, die elastiekdingen voor in je haar. Je kent ze vast nog wel van “vroeger” in de meest felle neon kleuren.  Toen noemde ik ze froezels, nu heten ze dus heel hip ‘scrunchies’. Deze hippe elastieken kan je heel makkelijk voor of zelfs met je dochtertje maken!

Benodigdheden

  • Stof in de lievelingskleur of met patroontje wat je dochtertje leuk vindt
  • Schaar
  • Garen
  • Naald
  • Elastiek
  • Spelden
  • Veiligheidsspeld
  • Naaimachine is handig, maar niet noodzakelijk

Voorbereiding

Knip stroken stof van 50 cm bij 10 cm. Vouw daarna de stof in de lengte dubbel zodat je een strook van 50 cm bij 5 cm krijgt. Belangrijk is om de goede kant van de stof naar binnen te vouwen. Dus nadat je de stof gevouwen hebt zie je de ‘lelijke’ kant van de stof. Zet deze strook vast met een paar spelden.

Naaien

Naai de lange open kant van de strook vast. Dit kan je met de hand doen met kleine steken. Heb je een naaimachine? Dan kost dit werkje je maar twee trappen op de pedaal! En omdat het recht is, kan zelfs je dochtertje dit op de naaimachine. Natuurlijk dan wel eerst even uitleggen hoe zo’n naaimachine werkt en dat haar vingertjes niet in de buurt van de naald moeten komen…

En dan?

Draai de stof daarna binnenstebuiten zodat je de mooie kant van de stof weer ziet. Dit is voor volwassenen soms een priegelwerkje, maar je dochtertje heeft dit waarschijnlijk zo gedaan. Kan je haar om hulp vragen als het jou niet lukt! En anders is een potlood de oplossing.

Meten

Hoe lang je het elastiek moet afknippen voor in de scrunchie ligt aan je hoeveelheid haar. Een goede richtlijn is een dat het elastiek soepel om je pols past. Veel meiden dragen de scrunchie namelijk niet alleen in hun haar, maar ook als armband om hun pols. Steek in het einde van het elastiek een veiligheidsspeld. Haal deze door de ‘stoftunnel’ heen die je net genaaid hebt. Knoop het elastiek met een dubbele knoop stevig vast.

Bijna klaar!

Als laatste naai je de uiteinden van de stof aan elkaar. Mooiste resultaat krijg je door de uiteinden in elkaar te schuiven en die vast te naaien. Maar je kan het ook snel met een paar losse steken doen. Dit zie je toch bijna niet nu de stof gerimpeld om het elastiek zit.

In nog geen kwartier tijd heb je al een scrunchie gemaakt. Leukste is om een paar verschillende leuke stofjes en genoeg elastiek te hebben! Want de kans is groot dat je dochtertje er meteen nog een met je wilt maken.

Liefs,
Jessica


Ik ben Jessica Lauret, 41 jaar en woon samen met manlief en mijn twee dochtertjes Julie (12) en Evie (10) in Tilburg. Ik hou van strand, Zeeuwse bolussen (tja, ik ben een Zeeuws meisje), zure matten, fotograferen, lezen, bakken en koken. En vooral van leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden. Stilzitten kan ik echt niet, wat goed uitkomt met twee creatieve, sportieve en ondernemende dochtertjes. Met hun vriendinnen zijn mijn kids ook meteen mijn eigen testteam van nieuwe kinderfeestjes. Ik ben namelijk eigenaar van de webshop 
www.vankaat.nl waar ik complete feestpakketten voor de leukste kinderfeestjes verkoop. Superleuk om zowel de jarige als de ouders blij te maken met een thuisfeestje. Elke dag is het dus feest voor mij! 
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below