7 tips voor cadeauspelletjes

Cadeautjes krijgen, dat hoort erbij op een kinderfeestje! Vaak is het een grote chaos met cadeautjes geven, krijgen en uitpakken. Iedereen wilt als eerste zijn cadeautje geven, de een wilt uitgebreid vertellen over hoe het cadeautje werkt en de ander is al aan het spelen met een net gekregen cadeautje. Met een cadeauspel kan je ervoor zorgen van het cadeaumoment voor zowel de jarige als de gevers leuk is.

Ballonnen

Al sinds de eerste verjaardag van mijn oudste, spelen wij het ballon prikspel. Omdat iedereen het superleuk vond (zelfs degene die niet durven te prikken vanwege de knal), doen we dat elk jaar weer opnieuw! Het spel moet je wel even voorbereiden voor het feestje begint.

Schrijf de namen van alle kinderen die op het feestje komen of een apart briefje. Stop in elke ballon een briefje met een naam. Maak het echt een feestje door er wat confetti bij te doen!  Hang de opgeblazen en gevulde ballonnen op. Als eerste prikt de jarige een ballon stuk en leest de naam op die erin zit. Die naam mag zijn cadeautje geven. Na het uitpakken mag dat kindje een nieuwe ballon prikken.

Uitpak estafette

Dit spel lijkt een beetje op het ballonnenspel, maar dan zonder de knallen. Alle feestbeesten leggen hun cadeautje bij elkaar neer, op de tafel bijvoorbeeld. De jarige mag als eerste een cadeau uit de verzameling pakken. Van wie het cadeautje was, die mag het volgende cadeautje wat de jarige mag uitpakken kiezen.

Stopdans

Dit cadeauspel kennen de kinderen vast wel als de stopdans. Dus de kinderen staan of zitten in een kring terwijl ze hun cadeautje vasthouden. Als de muziek aangaat, geeft iedereen zijn cadeautje door. Ze blijven doorgeven tot de muziek stopt. Het cadeautje wat de jarige bij het stoppen van de muziek heeft, mag uitgepakt worden. 

Schoenen raden

Een grappige variant op het grabbelen naar cadeautjes is grabbelen naar schoenen. Weet de jarige van wie de gegrabbelde schoen is, dan mag het cadeautje van die gast uitgepakt worden.

Touwtrekken

Ook bij dit spel is het een verrassing wie als eerste zijn cadeautje mag geven. Knoop aan alle cadeautjes een best lang touwtje vast. Laat iedereen om de jarige heen zitten in een maanvorm met zijn cadeautje op schoot. Maak van de uiteinden van alle touwtjes een bos. Hieruit kan de jarige om de beurt een touwtje trekken.

Zoeken

De jarige mag even niks horen of zien. De rest mogen namelijk hun cadeautjes in de feestruimte verstoppen. Zijn de cadeautjes niet meer te zien? Dan mag de jarige zoeken. Met warm of koud mogen de uitgenodigde kids aanwijzingen geven.

Geblinddoekt

Knoop de jarige een blinddoek om. Laat de andere kinderen rondlopen in de kamer. Kan de jarige met zijn blinddoek om iemand ‘vangen’. Weet de jarige wie het is? Dan mag het cadeautje uitgepakt worden. Daarna mag de jarige weer opnieuw een vriendje of vriendinnetje proberen te vangen.

Heel veel plezier met deze leuke spellen!

Liefs,

Jessica

Ik ben Jessica Lauret, 41 jaar en woon samen met manlief en mijn twee dochtertjes Julie (12) en Evie (10) in Tilburg. Ik hou van strand, Zeeuwse bolussen (tja, ik ben een Zeeuws meisje), zure matten, fotograferen, lezen, bakken en koken. En vooral van leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden. Stilzitten kan ik echt niet, wat goed uitkomt met twee creatieve, sportieve en ondernemende dochtertjes. Met hun vriendinnen zijn mijn kids ook meteen mijn eigen testteam van nieuwe kinderfeestjes. Ik ben namelijk eigenaar van de webshop 
www.vankaat.nl waar ik complete feestpakketten voor de leukste kinderfeestjes verkoop. Superleuk om zowel de jarige als de ouders blij te maken met een thuisfeestje. Elke dag is het dus feest voor mij! 
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below