9 tips voor trakteren in Coronatijd

Het schooljaar is weer begonnen, wat dus ook weer kinderfeestjes en trakteren op school betekent. ‘Normaal’ is een gezonde traktatie meestal de voorwaarde van de school. Maar nu is bij veel scholen de regel dat als je wilt trakteren, het een voorverpakte traktatie moet zijn. Iets lekkers bakken zit er dus even niet in helaas. Nu is het een uitdaging om van het voorverpakte lekkers iets feestelijks maken. Want de traktatie gewoon zo kaal uitdelen vinden de meeste ouders maar niks. In deze blog geef ik je tips voor makkelijke coronaproof traktaties.

Popcorn en chips
Een van de bij kinderen meest populaire traktaties is chips of popcorn. De jarige kan in de klas met de grote uitdeelzak rond gaan. Maar, je kan er ook iets van proberen te maken, wel zo leuk. Maak bijvoorbeeld een zakje van papier waar het chipszakje in kan. Uit de knutseldoos pakte ik vellen vrolijk gekleurd knutselkarton. Dat vouwde ik dubbel en plakte het vast met dubbelzijdig tape aan de onder- en zijkant. Om het zakje er echt feestelijk uit te laten zien schreef ik er de leeftijd op en plakte een paar lintje op de punt.

Toffee
Wil je een echt makkelijke traktatie? Maak dan een toffee snoepje van je traktatie. Dat doe je heel simpel met vierkant papier, een vouwblaadje bijvoorbeeld. Een uni blaadje is een beetje saai, dus gebruik wel een papiertje met een vrolijk printje. Je kan dus ook inpakpapier of knutselpapier gebruiken. Maar dan moet je dus nog wel vierkanten uit dat papier knippen. Rol het lekkers in het papier en draai de uiteinden van het papier een keer rond. Draai maar een keer, want anders bestaat de kans dat je papier scheurt.

Regenboog
Een andere snelle traktatie is deze regenboog traktatie. Vul bedrukte kartonnen bakvormpjes of cupjes met iets verpakt lekkers. Regenboogskittles passen goed bij mijn unicornfeestje, dus daar ging ik voor! Om het thema unicorn echt duidelijk te maken stak ik ook een cocktailprikker met een regenboog in het bakje. In nog geen tien minuten ben je klaar voor de hele klas!

Rijstwafel
Ideaal zo’n ronde wafel met witte yoghurtlaag in een transparant zakje! Daar kan je een gezichtje van maken. Een grappig of schattig gezicht, maar een monster of alien kan natuurlijk ook. Heb je geen inspiratie, zoek dan op Pinterest even naar ‘gezichtjes tekenen’ en je hebt meer dan genoeg voorbeelden. Nu alleen nog een watervaste stift pakken en kleuren maar!

trakteren

Ingewikkelde wafel
Minder gezond dan de rijst wafel, maar ook lekker praktisch in een doorzichtje zakje, zijn suikerwafels. Bind gestreept inpaktouw om de wafel heen en eindig met een grote lusstrik. Plak er nog een paar vrolijke mini stickertjes op en klaar ben je. Ook al is het simpel, het ziet er toch feestelijk uit.


Inpakken
Bij een feestje horen cadeautjes. Dus waarom pak je het lekkers dan niet gewoon in? Mijn tip is wel om dit alleen met hoekige traktaties te doen, anders wordt het wel echt een grote uitdaging om alles netjes in te pakken en het er ook nog leuk uit te laten zien. Bij mij dan in ieder geval. Gebruik vrolijk inpakpapier of knutselpapier met een printje. Dat staat meteen feestelijk en zo is trakteren extra leuk.

trakteren

Flesje water
Is het een zomerse dag, dan kan je natuurlijk voor ijsjes gaan. Maar een ijskoud flesje water trakteren is dan waarschijnlijk ook gewild. Verwijder de labelsticker van het flesje en vervang deze door een klaparmbandje. Steek een gekleurd rietjes tussen het flesje en de armband en dan heb je al wat. Om het echt af te maken is het leuk om er een sticker op te plakken.

Kaas traktatie
Ook al heeft een doosje kaasdippers niet de mest handige vorm, toch kan je daar iets mee. In de ruimte tussen de twee bakjes blijft touw goed zitten, dan kan het niet verschuiven. Tussen het touw en de kaasdippers schoof ik een grote sticker en een ijslepeltje. Mijn ervaring is namelijk dat er altijd te veel kaas in zit in verhouding met de soepstengeltjes. Met dat lepeltje kunnen de kids echt alle kaas eruit schrapen.

Liefs,

Jessica

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below