Bak eens een Disco-Dip-Taart!

Een taart smaakt nog beter als ‘ie er lekker uit ziet! Deze discodiptaart ziet er echt feestelijk uit toch met al die regenboog kleurtjes? Dus dat betekent dat hij ook superlekker is!  Deze supervrolijke taart met discodip is niet moeilijk om te maken, maar geeft wel een groots resultaat. 

Wat heb je nodig?

  • Twee pakken cakemix
  • Boter om in te vetten
  • Mix voor botercrème
  • Melk
  • Boter
  • Discodip

Hoge ronde cake

Om de taart speciaal te maken, bakte ik twee hoge, ronde cakes. Daarvoor gebruikte ik twee hoge bakvormen van 18 cm van de Hema. Het beslag maakte ik heel handig en snel met bijna kant-en-klare mix voor roombotercake van Homemade. Zelf aan de slag met eieren, boter, suiker en bloem enzo kan natuurlijk ook, wat je wilt.

Voor een lekker frisse smaak als tegenhanger van de zoete discodip en botercrème, perste ik twee limoenen uit. Het sap gebruikte ik als vervanging van een deel van het benodigde water. Erg lekker voor als je de taart een zomers tintje wilt geven! Als je wilt kan je ook nog stukjes limoenschil in het beslag raspen.

Botercrème

Na ongeveer anderhalf uur waren de twee cakes gebakken en afgekoeld. Laat ze echt goed afkoelen, anders smelt je botercrème als je het op de cakes smeert! In de tussentijd maakte ik de botercrème in de keukenmachine. Ook dit weer met een mix zakje, van Dr. Oetker dit keer. Duurt best even voor de boter goed romig (dus zonder klontjes) was.

De inmiddels afgekoelde bolle bovenkanten van de cakes snee ik eraf met een cakezaag. Maar met een gewoon groot mes kan natuurlijk ook. Van één van de cakes smeerde ik de bovenkant in met een laagje botercrème. Voor een extra feestelijk effect strooide ik daarop veel discodip. De andere cake zette ik recht bovenop de eerste. Daarna smeerde ik de zijkanten van de cakes  in met botercrème. Een flinke laag, want zo lijkt het net of het één grote taart is.

Discodip

Als laatste is de discodip aan de beurt. Van bakpapier maakte ik een grote schaal door de randjes omhoog te vouwen. Daarin strooide ik een behoorlijke laag discodip. De taart klemde ik met de boven- en onderkant tussen mijn handen. De zijkant van de taart, dus met de laag botercrème, zette ik in de schaal met discodip. De taart rolde ik door de discodip, net zo lang tot alle kanten vol zaten met die kleurige spikkels. Daarna smeerde ik de bovenkant van de taart in met botercrème. En strooide ook daar royaal discodip overeen. Kaarsjes erin en klaar!   

Tips

  • Maak de taart nog specialer met voedingsmiddelenkleurstof in het beslag. Leuk voor op een kinderfeestje!
  • Zet de stofzuiger klaar, want de discodip vind je overal terug in je keuken.
  • Deze taart is hoger dan een normale taart, dus snij de taart in kleinere stukjes.

Liefs,
Jessica 

Ik ben Jessica Lauret, 41 jaar en woon samen met manlief en mijn twee dochtertjes Julie (12) en Evie (10) in Tilburg. Ik hou van strand, Zeeuwse bolussen (tja, ik ben een Zeeuws meisje), zure matten, fotograferen, lezen, bakken en koken. En vooral van leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden. Stilzitten kan ik echt niet, wat goed uitkomt met twee creatieve, sportieve en ondernemende dochtertjes. Met hun vriendinnen zijn mijn kids ook meteen mijn eigen testteam van nieuwe kinderfeestjes. Ik ben namelijk eigenaar van de webshop 
www.vankaat.nl waar ik complete feestpakketten voor de leukste kinderfeestjes verkoop. Superleuk om zowel de jarige als de ouders blij te maken met een thuisfeestje. Elke dag is het dus feest voor mij! 

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below