De autospeurtocht is een hit!

autospeurtocht

Afgelopen zondag hadden wij weer eens een ouderwets leuk familie-uitje! Meer dan ooit moeten we denken in mogelijkheden. Dus was de vraag; wat kan er nog wel?! De autospeurtocht bleek een schot in de roos te zijn.

Ik heb toch zo’n enorm leuke tip voor jullie! We deden zondag een autospeurtocht samen met de kinderen. Op autospeurtocht zochten we naar een speurtocht in onze omgeving. Wij kozen voor de Fort en Waterland speurtocht.

Isis had er direct veel zin in. Eindelijk weer eens iets leuks. Jamie en papa sputterden eerst nog een beetje tegen. Maar ja; als mama iets wilt….
En zo geschiede 🙂

We namen een tas mee vol broodjes, drinken en lekkers. De speurtocht werd lekker old school uitgeprint. Pen en papier mee en ons avontuur kon beginnen!

Op avontuur met de autospeurtocht

En wat was het leuk!
We zagen mooie kastelen, indrukwekkende forten. We losten samen opdrachten en vraagstukken op. Je zit dus niet alleen maar in de auto. Je rijdt van aanwijzing naar aanwijzing. Onderweg in de auto zijn er leuke foto opdrachten en aangekomen bij je nieuwe punt speur je in de omgeving naar nieuwe aanwijzingen. Super leuk!!!

Naast de kastelen en forten kwamen we in gigantisch leuke dorpjes. Zagen prachtige, jaloersmakende huizen. Weten we weer waarom Nederland een echt waterland is. Was er ruimte om te spelen en te klimmen in het Speelbos Gagelbos. Kwamen langs genoeg punten met coffee to go en warme chocolademelk. Haardvuurtjes & taart. Het was gewoon de perfecte zondag!

Je bent weer eens echt met elkaar bezig.
Alle opdrachten die je moet maken zorgen voor een speciale code. En met die code kun je de ” schatkist ” kraken en ook nog kans maken op een leuke prijs!

Conclusie; echt een aanrader dit uitstapje. En al na de 1e stop was iedereen overtuigt dat dit toch wel een heel leuk uitstapje was! Ook nu je de kastelen helaas niet van binnen kunt bewonderen. Wij gaan zeker nog eens terug!

Tips:
Neem genoeg eten en drinken mee voor onderweg, want eenmaal bezig is het echt leuk om hem af te maken.
Mijn kinderen zijn 8 en 10. Wij zijn van 10.30-15.30 bezig geweest.
Trek NIET je nieuwe suède laarzen aan………. Het bos is blubberig.
Slinger zelf ook even aan de kabelbaan. Dat doet een Prachtige Mama goed!

Voor herhaling vatbaar. De bollenstreekroute staat al in de agenda voor het voorjaar. Die lijkt me ook fantastisch langs de bloemenvelden.

Laat je het me weten als je ook gaat? Tag dan zeker Prachtige Mama’s even in je berichten. Vind ik super leuk. Alvast heel veel plezier samen.

Liefs,

Rachèl

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below