De kids 1 dag de baas.

Hoe gek wordt het als je de kids 1 dag de baas laat zijn? Breken ze je huis af? Eten ze alleen maar snoep? Hoe gaan ze om met de vrijheid voor 1 dag. En wat kun je verwachten als je voor 1 dag de touwtjes even los laat….!

Wij weten het inmiddels. En ja het huis staat nog overeind.
Nadat het vorig jaar een groot succes was, beloofden wij de kinderen dat ze ook dit jaar in de zomervakantie 1 dag de baas mochten zijn.
En dat nieuws werd met luid gejuich ontvangen.
Tip: ga je ook zo’n dag plannen? Kondig het nieuws dan een aantal dagen van tevoren aan. Zo kunnen ze er goed over nadenken. In overleg met elkaar gaan. Plannen smeden. En het zal je verbazen welke slimme keuzes ze toch al weten te maken!

En zo begon het maken van wilde plannen….Ik hoorde ontbijtjes met chips en snoep…ontbijten bij de MC Donalds, maar na een aantal dagen wisten ze het zeker. Ontbijten op het strand!!! Joehoeeee. Kids blij en papa en mama natuurlijk ook blij. Dit was een goede start. Natuurlijk bestelde de smurf pannenkoeken en een grooooote cola, want frisdrank krijgen ze haast nooit. De oudste was verstandig en nam een verse jus.
We genoten van het ontbijtje, het nog heerlijke zonnetje en lieten ze daarna nog lekker uitrazen op het Noordwijkse strand. Ze telden kwallen, zochten schelpen. Prima start!

Hierna wilden ze thuis met zijn viertjes spelletjes spelen en daarna naar de bioscoop. Uiteraard met de grootste bak popcorn en tortilla chips.
Ze kozen voor de film Engel. Een verfilming van het boek van Isa Hoes.
In Engel vindt een schuchter meisje een klokje dat al haar wensen vervult. Ze bloeit helemaal op, maar met toverkrachten komen ook verantwoordelijkheden. En wat doe je als het klokje in andere handen komt? Het was een hartstikke leuke film. Spannend genoeg om de aandacht van de kids vast te houden en voor ouders ook prima te doen 🙂

Relaxte keuzes maakten ze dit jaar. We planden de dag na onze vakantie in Italië. Misschien hadden ze er wel genoeg van om veel op pad te gaan. Ze hadden in ieder geval geen zin om te zwemmen, geen pretpark en geen dierentuin dit keer. Eigenlijk heel “simpele” keuzes, maar daardoor zeker niet minder leuk.

En zo wilden ze ook absoluut niet naar een restaurantje, maar gezellig thuis taco’s eten. Met de kaarsjes aan!!! Kijk, zo simpel kan het zijn.
Ze aten uiteraard amper groenten, want hey zij waren DE BAAS! En vooral de 8-jarige heeft dat die dag honderden keren genoemd. Dat feit op zich was al voldoende om zich helemaal gelukkig te voelen.

De laatste wens was met ons viertjes slapen in de woonkamer! Tot grote blijdschap van mijn man, die alle matrassen naar beneden sleepte……. maar dit vonden ze het aller leukste gedeelte van hun dag!

We speelden nog spelletjes. Ze dronken nog een liter cola en om 22.30 uur was hun fantastische dag voorbij.
Een extreem rustige editie dit jaar. Maar echt; je kunt ze niet gelukkiger maken!

Ik kan je alleen maar adviseren om ook zo’n dag aan te kondigen. Geniet van de voorpret en laat je verrassen. Je zal versteld staan van je eigen kind/kinderen.

Heel veel plezier alvast. Ik kan niet wachten tot de editie van volgend jaar.
Herinneringen voor later, die maak je nu!
Laat je me weten hoe jullie dag verliep?

Liefs,

Rachèl

Hi, ik ben Rachèl . Getrouwd en mama van 2 lieverds. Verder ben ik druk, extreem ongeduldig, eigenwijs & enorm ambitieus. Ik ben de trotse oprichter & eigenaar van dit fantastische platform. Gek op schrijven, beauty producten en het moederschap in al haar uitdagende facetten! Let’s connect mama’s -X- 

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below