De man. Irritaties. Top 5!

Laatst schreef ik een blog over 5 dingen die elke moeder irritant vindt aan het moederschap. De dag na plaatsing werd ik op school aangesproken door een mede-prachtige-mama.
“Rachèl ik heb zo gelachen over jouw blog, maar kun je er niet ook eens zo 1 schrijven met irritante punten over De Man…. Een top 5 of zo. Ik denk wel dat het leuk is…”

Ha! Schampte ik luidkeels. Een top 5?? Ik kan je zo een top 20 neerpennen. Echt, geen enkel probleem. Met glinsterende oogjes keek de prachtige mama mij aan. Ja ga je dat doen? Ik denk dat het echt een succes wordt!

Kijk Prachtige Mama´s als de vraag er is…
Wie ben ik dan om er geen gehoor aan te geven. Nu schrijf ik wel dat een top 5 maken geen enkel probleem is, maar natuurlijk is er wel 1 probleem en dat is De Man in kwestie!
Op dit platform, wat eigenlijk bedoeld is voor ons, wij prachtige-ploeterende-ik-doe-ook-maar-wat- moeders, hangen maar enkele mannen rond. Echt ik kan ze op 1 hand tellen. Tot die enkeling behoort natuurlijk wel mijn eigen man. Slim natuurlijk, want vooral hier ontdek je wat de vrouw zoal bezig houdt. Wat vindt zij interessant? Waar heeft ze het over met vriendinnen?
Lees Prachtige Mama´s en je weet het.

Dus hij leest mee. Geen enkel probleem.
Die top 5 moest er komen. Klant is koning. Dus here we go.
( Schat mocht je mee lezen en jezelf herkennen in onderstaande punten dan berust dat op louter toeval…. )

Punt 1
De Man gooit de was altijd naast de wasmand, voor de wasmand en OP de wasmand! Waarom……? Echt geen flauw idee.
Hij gooit de was nooit in de wasmand. Irritatiepuntje.

Punt 2
De Man belt mij soms op maandag middag op. Om de tijd te doden wanneer hij ergens in de file staat. Vaak zegt hij dan….wat een herrie! Waar ben jij? Nou waar ik al 4 jaar elke maandag van 16.00-17.00 uur ben….hij denkt na. Geen enkel idee.
In het zwembad!!! Bij de zwemles…!!!
De Man heeft duidelijk wel nog een eigen leven. Geen idee wat er zich maandag t/m vrijdag in huis afspeelt. Irritatiepuntje.

Punt 3
De Man kan echt maar 1 ding tegelijk. Inmiddels weet ik dit en ik probeer er ook rekening mee te houden. Wanneer de man op zijn mobiel zit, vraag hem dan niets want de vraag komt gewoon niet aan. Zij kunnen zich echt maar op 1 ding tegelijk focussen. Sneu eigenlijk. En ook…irritant!

Punt 4
Wanneer De Man weg moet, dan gaat hij de deur uit. Klaar.
Wanneer ik daarentegen weg moet zijn daar altijd die 2 bloedjes van kinderen die ook mee moeten. Die dan nog schoenen aan moeten trekken. Mutsen, jassen, sjaals om. Die altijd nog even moeten poepen als ik al buiten sta. En bij die bloedjes van kinderen horen ook altijd diverse tassen. En knuffelbeesten. En spinners en Ztringztouwtjes, die in huis een eigen leven leiden, want ze zijn nooit te vinden op het moment dat ik wil vertrekken. Waardoor ik dus nog het hele huis moet doorzoeken naar die klote touwtjes, omdat ik anders moet vertrekken met een brullend kind en daar heb ik ook geen zin in.
Stel je toch eens voor dat je net als De Man je jas aantrekt en gaat. Hoe lekker! Maar dat kan niet en dus….irritant!

Punt 5
Deze is voor jullie mama´s. Wees gerust. De kans dat jouw man meeleest is zeer gering. Dus please shoot! Kom maar door met jullie irritaties. Je mag je hart hier even luchten. Het platform is yours. Neem je kans 🙂

Liefs,
Rachel

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";