Organising tips voor een opgeruimd hoofd!

Less is more
Organising tips. Ik hou er van en ben gek op de vele tips die online voorbij komen.
Dit zeg ik niet vaak, maar als het over mijn bureau gaat dan is less echt more. Ik zorg ervoor dat het altijd netjes en opgeruimd is. Elke maandagochtend werk ik mijn btw bij en daarna plan ik mijn content in voor Prachtige Mama’s. Maar voordat ik start veeg ik mijn bureau volledig leeg. Met een clean desk werk ik echt zo veel lekkerder. Geen afleiding. Geen extra prikkels. Totale focus op dat wat moet gebeuren. Ik hou van structuur. En behalve 1 pen en mijn to-do-list voor die dag is mijn bureau helemaal leeg. Heerlijk!

Chaotische bende
Ben jij ook zo’n opgeruimd type? Of is jouw bureau een gezellige, chaotische bende?
Het werkt voor iedereen anders dus het zou best kunnen dat jij prima functioneert en bergen werk verzet aan een rommelig bureau. Ga dan vooral op die manier verder. Als dat voor jou het beste werkt.
Of misschien ben je ook van mening dat er een beter opruimsysteem moet komen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen?

Organising tips

Roze kleurtje
Wat mij zowel privé als zakelijk enorm helpt is mijn ringbanden opbergsysteem. In een gezellig roze kleurtje natuurlijk. Zo wordt de administratie bijhouden een stuk leuker (of een stuk minder erg, maar net hoe je het bekijkt). Daarnaast; gebruik tabbladen. Het liefste zo veel mogelijk. Zo creëer je in een oogwenk overzicht. Kost het zoeken je minder tijd. En tijd is geld natuurlijk. Vooral als je onderneemt en als Prachtige Mama is wat extra tijd ook mooi meegenomen. Wat helemaal mooi is zijn van die gepersonaliseerde tabbladen. Lekker stevig ook en die zorgen voor nog meer overzicht.

Extra bescherming
Wat ik daarnaast ook onmisbaar vind in mijn eigen administratie dat zijn showtassen. Onmisbaar in mijn ringband. Hierin kan ik een document een extra bescherming geven. Ook plaats ik de nieuwe Oriflame brochure elke 3 weken in zo’n showtas. Super handig en ik weet dan direct dat mijn administratie bij die leuke brochure hoorde. Dat werkt wederom snel, overzichtelijk en reuze gemakkelijk. Deze organising tips pas is dus al regelmatig zelf toe.

Hoe zorg jij ervoor dat je administratie privé en/of zakelijk prettig verwerkt wordt?

Extra tip
Deze tip las ik een keer van een collega ondernemer en ik ben daar mee gestart en doe dit nu wekelijks. Kijk wat je zelf het meest vervelende klusje vindt. Grote kans dat het klusje ergens onderaan op je to-do- lijst staat. Heb je helder welk klusje dat is? Start hier dan elke maandag mee! Dus niet meer onderaan op een lijstje schrijven, met de kans dat je het niet doet en dus een week blijft liggen. En volgende week dus geen klusje, maar een klus is. Hup vanaf nu met stip op nummer 1 zetten.

Leuk werk
Voor mij is dat mijn btw administratie. Niks aan, maar wel noodzakelijk. En hoe langer ik het laat liggen…..brrrrr weg overzicht. Dus plan ik elke maandagochtend een half uur tot een uur voor mijn btw administratie. Dat is echt elke maandag mijn 1e actiepunt. Dat moet eerst af. En daarna start ik met het leuke werk! Content maken en inplannen. Leuke bestellingen inpakken en mijn sociale media bijwerken. Super leuk werk, maar niet voordat die btw weer bijgewerkt is. Ik kan dan ook veel meer genieten van de leuke klusjes als ik “het vervelende” al gedaan heb.

En het werkt.
Net als dat lege bureau.
Leeg bureau, leeg hoofd. Voor mij werkt het zeker op die manier.

Wat is jouw gouden opbergtip? Misschien kunnen andere Prachtige Mama’s er nog iets van leren.

Liefs,
Rachèl
( Dit blog is een samenwerking tussen Bellea en Prachtige Mama’s)

Rachèl eigenaar & oprichter van dit toffe platform!
Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below