Een speurtocht op je kinderfeestje

#Kinderfeestje
#Speurtocht
#Avontuur
#Spelletjes
#FeestelijkeActiviteiten
#Feestplezier
#Kinderen
#Verjaardagsfeestje
#CreatieveSpelletjes
#Feestorganisatie
#FeestelijkeSfeer
#LeukeActiviteiten
#SamenSpelen
#Feestdecoratie
#Feestideeën

Bijna weer lente, dus binnenkort weer lekker veel buiten spelen. Superleuk is het om ook op je kinderfeestje thuis iets buiten te doen. En ook praktisch: de kinderen zijn op een feestje vaak ietwat hyper en zo kunnen ze energie kwijt! Een speurtocht vinden de meeste kinderen leuk om te doen. Vooral als er een snoepschat als beloning te vinden is. Hoe je een speurtocht zelf kan maken, lees je in mijn blog.

Waar een speurtocht doen?

Wil je in de buurt een speurtocht lopen? Of ga je naar een bos of park? Als je dat weet,  ontdek  dan je locatie door een rondje te wandelen. Kijk waar er genoeg plek is om een spelletje te doen, waar je de schat kan verstoppen of een leuke feestfoto van iedereen samen kan maken.

Kijk meteen hoe je de route zo veilig mogelijk kan maken. Dus zonder gevaarlijke kruispunten. Je kan de kinderen nog zo goed vertellen dat ze bij je moeten blijven, uit enthousiasme rennen er altijd een paar vooruit! Met dat rennen moet je ook rekening houden bij het uitstippelen van de route. Het gaat namelijk veel sneller dan dat jij de route gewoon loopt.

Speurtocht uitzetten

De route van de speurtocht kan je uitzetten door:

  • Als aanwijzing een kaartje, ballon of lintje op te hangen. Heel makkelijk zo voor de kinderen om de route te vinden. Helaas worden er wel eens aanwijzingen door lollige buurtbewoners weggehaald. Dus loop altijd mee om de route in de gaten te houden.
  • Lekker ouderwets met pijlen van stoepkrijt kan ook. Als het niet regent tenminste, want die spoelt de pijl snel weg. Met het stoepkrijt kan je er ook meteen een opdracht bij schrijven.
  • Teken pijlen op een vel papier. De pijl ↑ voor rechtdoor bij een straat, de → als ze naar rechts moeten en deze ← voor naar links. Op een plattegrond de pijlen tekenen kan ook.
  • Hetzelfde idee met de pijlen, maar dan met een boek kaarten. Rode cijfers zijn naar links, zwarte cijfers naar rechts en plaatsjes zijn rechtdoor.
  • Een variant hierop is de kralenketting. Hoe de route gaat, wordt bepaald door de kleur van de kralen.
  • Iets uitdagender is aanwijzingen met foto’s. Op de belangrijke punten maak je foto’s van een deel van dat punt. Bijvoorbeeld een gekleurde voordeur of een verkeersbord. 

Spelletjes tijdens de speurtocht

Een speurtocht is niet gewoon een stukje lopen. Onderweg doe je ook opdrachten. Bij al mijn kinderfeestjes zijn de speurtocht opdrachten in het thema van het feestje. Hoeft niet natuurlijk, maar is wel zo leuk. Algemene ideeën voor spelletjes onderweg zijn:

  • Maak gebruik van je plekken waar je langs komt. Tikkertje in een parkje of op een veld of slalommen langs bomen. 
  • Geef commando’s: geef de kinderen een commando wat ze allemaal tegelijk moeten doen. Bijvoorbeeld achteruitlopen, hinkelen, robotloop of springen als een kikker.
  • Zoeken naar dingen: geef alle kinderen een blad met dingen om te zoeken onderweg. Denk bijvoorbeeld aan een huisnummer, verkeersbord, gekleurde voordeur, gekke brievenbus, stenen, blaadjes, rare dingen voor het raam in een huis.
  • Pictionary: is er een zandbak in de buurt, dan kan je een tekenspel spelen. Pictionary waarbij de kinderen met hun vinger of stokje iets in het zand tekenen en de andere kinderen moeten raden wat het is.
#Kinderfeestje
#Speurtocht
#Avontuur
#Spelletjes
#FeestelijkeActiviteiten
#Feestplezier
#Kinderen
#Verjaardagsfeestje
#CreatieveSpelletjes
#Feestorganisatie
#FeestelijkeSfeer
#LeukeActiviteiten
#SamenSpelen
#Feestdecoratie
#Feestideeën
#avontuurlijk kinderfeestje

Het kost even wat tijd om een speurtocht uit te zetten, maar dan heb je wel een leuke activiteit voor op het feestje! Geen tijd of inspiratie voor het feestje? Neem dan een kijkje op vanKaat.nl

Bij veel van de feestthema’s zit al een uitgewerkte speurtocht in het draaiboek. En anders vind je in het boek sowieso ideeën voor speurtochtopdrachten in het thema. Daarnaast kan je veel spelletjes uit het draaiboek ook tijdens een speurtocht buiten doen. Je hoeft hiervoor dan dus niks nieuws te bedenken.

Veel plezier.
Groetjes,
Jessica

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below