Facebook vergrijst, maar wij Prachtige Mama’s toch niet?

Jongeren keren Facebook massaal de rug toe en stappen over naar Instagram en Snapchat.

Het aantal 55+ ers neemt op Facebook juist toe.

Ik zie dit bericht voorbij komen op social media en het zet me aan het denken.

 

De charme van Instagram die heb ik zeker weten ook ontdekt. Ik hou van het delen en opzoeken van mooie plaatjes. Kijken naar gave Insta feeds. Daar beleef ik ook dagelijks veel plezier aan. Veel foto’s, weinig tekst en de juiste # hashtags toepassen. Daar draait het om bij Insta.

De keuze uit de vele Instagram filters vind ik ook een feestje. Van elke foto is wel iets moois te maken op deze manier. Ben je een dag niet zo fris en fruitig…hoppakee een lekkere filter er overheen en niemand die het ziet. Instagram maakt alles net een beetje mooier. En waarom ook niet. Het oog wil ook wat en je weet toch heus wel dat niet iedereen ala Doutzen Kroes mooi en fris uit bed stapt. Wanneer je alles met een korreltje zout neemt is Insta een fantastisch platform.

 

Met Snapchat heb ik nul ervaring. Ik zie wel eens collega bloggers als een hondje of een konijntje voorbij komen (snapchat filter), maar daar heb ik de charme dus nog niet van ontdekt. Deze laat ik dus maar even aan me voorbij gaan. En wellicht ben ik voor dit medium inmiddels dus wel te oud. Ik voel in ieder geval geen behoefte om met een konijnenneusje vereeuwigd te worden op het internet.

 

Terug naar Facebook.

Hoewel het dus minder in trek is, ben ik nog altijd een die hard Facebook lover.

Even kijken hoe het met iedereen gaat.

Hoe groot de kinderen alweer worden en wie tegenwoordig een relatie heeft met wie?!

Even lekker scrollen en gluren. Ik hou er van.

Jaren geleden verhuisde ik van Zuid-Limburg naar Zuid-Holland en Facebook is mijn “kijkje” in het Zuiden. Zo zie ik nog een beetje hoe het met iedereen gaat.

 

Zakelijk gezien is Facebook zeker ook minder aantrekkelijk op dit moment. De kans dat jij dit blog voorbij ziet komen is namelijk minder dan 20 %. Dat komt doordat de mannetjes (of vrouwtjes) bij Facebook berichten van je vrienden plaatsen boven zakelijke berichten van een pagina. Dat is natuurlijk enorm balen, want hoe kan ik jullie Prachtige Mama’s nu bereiken?

Hopelijk zoek je gewoon dagelijks mijn pagina even op en lees je even mee met de nieuwste blogs. Of misschien volg je me ook wel op Insta en klik je vandaar uit naar mijn nieuwste blog? Ik hoop je in ieder geval veel te blijven zien.

 

Als ik aan vergrijzing denk, dan denk ik aan oude mensen in een bejaardentehuis. En dan denk ik niet aan jullie…mijn prachtige mama volgers. Wij zijn toch Prachtige, Sterke, Stoere vrouwen in de bloei van ons leven. Wat nou vergrijzing??? Ik wil het niet geloven. En ik hoop dat jullie nog steeds actieve Facebookers zijn. Hup naar beneden met die 55+ leeftijd.

Laten we bij elkaar blijven en van Facebook weer een bruisend, levendig, mega gezellig platform maken! Waar het altijd voor bedoeld was. Elkaar “ontmoeten” , tips delen en van elkaar leren. Elke dag opnieuw.

 

Afgesproken?

Dan laten we die konijnenneusjes wel over aan de hipsters.

 

Liefs,
Rachèl

Rachel

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";