Gek op donuts? Maak een mega donuttaart

Donuts, erg populair bij kids! Is ook jouw kind gek op donuts? Verras je zoontje of dochtertje dan op hun verjaardag met een donuttaart. Niet zomaar een donut, maar een mega donuttaart! Een taart die je echt heel makkelijk zelf kan maken.  

Wat heb je nodig?

  • 2 pakken cakemix
  • bakspray  of boter
  • mix voor gele room
  • 2 repen witte chocolade
  • rode voedingsmiddelenkleurstof
  • heel veel discodip en confetti

Stap 1

Wil je niet te veel tijd kwijt zijn aan het bakken, dan is het het handigst om kant en klare bakmix te gebruiken. Voor deze taart heb je wel twee pakken nodig, want het is een grote taart! Doe de mix van beide pakken in de beslagkom. Kijk op de verpakking hoeveel water erbij moet en mix het goed tot het glad is. Staat de keukenmachine aan, dan heb je tijd om de cake een fris smaakje te geven. Rasp de schil van een citroen en pers ‘m uit. Zowel de citroenrasp als het sap (ongeveer 50ml) doe je bij het beslag. Ruikt meteen lekker!   

Welke bakvorm?

Is het beslag goed? Dan giet je dit in een ronde bakvorm. Wij gebruiken hiervoor een bakvorm van Ikea met verwisselbare bodems. Een van die bodems heeft een groot gat erin, dus donutvorm! Andere mogelijkheid is een ‘gewone’ ronde bakvorm te nemen en na het bakken een gat eruit te snijden. Of je maakt van aluminiumfolie een stevige koker en zet die in het midden van een ronde bakvorm. Na het gieten van het beslag in de ingevette bakvorm, zet je de cake voor ongeveer een uur in de op 160 graden voorverwarmde oven.

Pudding

Staat de cake in de oven, dan kan je de gele room maken. Er zijn allerlei recepten voor, maar ook kant en klare zakjes met gele room mix. Je kan vast wel raden welke ik gebruikte! In de beslagkom mix je kant en klare mix met water. Even de keukenmachine zijn werk laten doen en dan is je room al klaar. Bewaar de gele room in de koelkast tot je deze gaat gebruiken.

Donut bouwen

Ook al is je cake na ongeveer een uurtje in de oven klaar, dan moet je toch nog even geduld hebben. De cake moet namelijk goed afgekoeld zijn voor je ermee aan de slag kan. Even in de koelkast helpt. Is de cake ‘eindelijk’ afgekoeld, dan zaag je de cake door midden. (heb je een hele cake gebakken, snij dan ook nog het gat eruit) Op de onderste helft smeer je alle gele room, lekker dikke laag! Daarna leg je de bovenkant op de roomlaag.

choco en discodip

Nu is het tijd voor de finishing touch van de donut: de roze laag! Smelt twee repen witte chocolade. Dat kan au-bain-marie of in de magnetron. Is alle chocolade gesmolten, knijp dan druppels kleurstof in de choco en roer het goed door. Giet de gesmolten choco over de bovenkant van de donut. Strooi er voor een feestelijk effect lekker veel discodip en confetti overheen.  Hoe meer, hoe beter volgens de kids!

Ga jij hem ook proberen?

Liefs,
Jessica

Ik ben Jessica Lauret, 41 jaar en woon samen met manlief en mijn twee dochtertjes Julie (12) en Evie (10) in Tilburg. Ik hou van strand, Zeeuwse bolussen (tja, ik ben een Zeeuws meisje), zure matten, fotograferen, lezen, bakken en koken. En vooral van leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden. Stilzitten kan ik echt niet, wat goed uitkomt met twee creatieve, sportieve en ondernemende dochtertjes. Met hun vriendinnen zijn mijn kids ook meteen mijn eigen testteam van nieuwe kinderfeestjes. Ik ben namelijk eigenaar van de webshop 
www.vankaat.nl waar ik complete feestpakketten voor de leukste kinderfeestjes verkoop. Superleuk om zowel de jarige als de ouders blij te maken met een thuisfeestje. Elke dag is het dus feest voor mij! 

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below